O-STA

Praznujte z nami - vljudno vabljeni na Božični koncert Orkestra Slovenske filharmonije!

Spoštovani ljubitelji Slovenske filharmonije,

vljudno vabljeni na Božični koncert Orkestra Slovenske filharmonije,

ki bo v petek, 22. decembra 2017 ob 18. uri v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Orkester Slovenske filharmonije

Stefanos Tsialis, dirigent

spored:

Engelbert Humperdinck: Uvertura iz opere Janko in Metka

Nikolaj Rimski-Korsakov: Božična noč, operna suita

Peter Iljič Čajkovski: Hrestač, baletna suita

Božični čas je čas, v katerem oživijo pravljice - magični utrinki preteklosti in domišljije. Kot luči, s katerimi krasimo domove in ulice, pokukajo iz teme in osvetlijo dolge zimske večere.

Med najbolj priljubljenimi deli za glasbeni oder, s katerimi si tradicionalno pričaramo zimsko praznično idilo, so tudi Humperdinckova pravljična opera Janko in Metka, opera Božična noč Rimskega-Korsakova ter balet Hrestač Čajkovskega. Zato tudi na našem koncertu, ki ga ob božiču poklanjamo svojim poslušalcem, ne sme manjkati nobeno od teh čarobnih del glasbene romantike.

Grški dirigent Stefanos Tsialis (1964) od leta 2014 izjemno uspešno deluje kot glavni dirigent in umetniški vodja Atenskega državnega orkestra. Dejaven je tako kot koncertni kot operni dirigent, izvaja in snema pa tudi filmsko glasbo. Nastopal je z več kot 70 orkestri od Kanade in Združenih držav, prek Kube in Južne Afrike, do Evrope, Rusije in Turčije.

Stefanos Tsialis je študiral klavir na Novem solunskem konservatoriju, muzikologijo na Univerzi v Kopenhagnu ter dirigiranje na Akademiji za glasbo na Dunaju, med njegovimi mentorji pa so bili tudi Leonard Bernstein, Václav Neumann in Rolf Reuter.

Praznujte z nami!

Darilni boni: Obdarite svoje najbližje! Možnost nakupa darilnih bonov različnih vrednosti.

Nakup vstopnic:

Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si/ www.filharmonija.si