O-STA

Mladinski svet Slovenije uspešno končuje leto

Ljubljana, 21. 12. 2017 - Mladinski svet Slovenije, krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, je v četrtek, 21. 12. 2017, v Študentskem Kampusu v Ljubljani organiziral 37. sejo zbora MSS. Na njej je vodstvo Mladinskega sveta Slovenije predstavilo delo in dosežke v letu 2017 ter delovni načrt organizacije za leto 2018.

Delo in dosežke Mladinskega sveta Slovenije tekočega leta so predstavljali Tin Kampl, predsednik MSS, Maša Eržen, podpredsednica MSS za organiziranje in participacijo, Anja Fortuna, podpredsednica MSS za mednarodno sodelovanje, Aleš Meglič, podpredsednik MSS za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni in Tibor Vöröš, podpredsednik MSS za mladinske politike. Vodstvo MSS je kot uspehe izpostavilo predvsem sprejem nacionalne poklicne klasifikacije 'mladinski delavec/delavka', povišanje sredstev URSM za sofinanciranje mladinskih organizacij, organizacija tradicionalne podelitve nagrad Prostovoljec leta 2016, katere častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, organizacijo soočenja predsedniških kandidatov na tematiko mladih in podpis dogovora o medgeneracijskem sodelovanju. Organizacije podpisnice (Dijaška organizacija Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije) so se zavezale, da bodo ustanovile koordnacijski odbor, ki bo po številu članov predstavljal največje civilnodružbeno koordinacijo.

Tudi v letu 2018 si bo MSS prizadeval za izboljšanje položaja mladih v Sloveniji, povišanje sredstev URSM za sofinanciranje mladinskih organizacij in sodelovanje v koordinacijskem odboru za medgeneracijsko sodelovanje, krepitev civilne družbe in zagovarjanje interesa in pravic mladih.

Tin Kampl, predsednik MSS: "Leto 2017 je bil za MSS po dejavnostih in dosežkih uspešno leto. V letu 2018 nas čakajo državnozborske in lokalne volitve. Na MSS si bomo prizadevali, da bodo interesi mladih slišani tudi v programih političnih strank in in kandidatk in kandidatov za župane. Prizadevali si bomo, da se poveča število mladih v Državnem zboru Republike Slovenije in, da se interesi mladih znajdejo tudi v predlogih Vlade Republike Slovenije. Še naprej bomo gradili mostove med civilnodružbenimi organizacijami, politiko in generacijami. Prav tako si bomo prizadevali, da bo glas mladih slišan in upoštevan."

Za več informacij se obrnite na pr@mss.si (040 797 994).

Mladinski svet Slovenije