O-STA

Digitalni tahograf na pohodu v vzhodni Evropi

Pametne kartice zagotavljajo večjo varnost

Paderborn/Nemčija (ots) - V vzhodni Evropi so v polnem teku priprave za uvedbo digitalnih tahografov in prvi javni razpisi so že bili objavljeni. ORGA

Kartensysteme GmbH nudi zelo varne pametne kartice za digitalne tahografe, kot jih zahteva Evropska unija (EU).

Napredek pri uvajanju rešitev za digitalne tahografe je v posameznih evropskih državah različen. Ena izmed prvih držav, ki je že prevzela EU direktivo, je Velika Britanija, kamor bo podjetje ORGA dobavilo dva milijona kartic za tahografe.

Zahteve Evropske unije za tahografske sisteme so kompleksne. Specialist za pametne kartice iz Paderborna državam, ki uvajajo kartice, nudi modularno rešitev, ki popolnoma ustreza varnostnim zahtevam navedenim v Skupnem kriteriju EAL4+, in ki je skladen s predpisi EU.

ORGA nudi članicam EU rešitve, ki so prilagojene posameznim potrebam, od tahografskih čipnih modulov na osnovi Jave do celotne individualno prirejenih tahografskih kartic, ki jih odlikuje izredna varnost. ORGA po potrebi kartice dostavi tudi neposredno do uporabnikov, na primer voznikom tovornjakov. Da bi ponudilo najboljše rešitve za potrebe posameznih članic EU, ORGA nudi tudi svetovanje in podporo v celotnem postopku izvedbe projekta.

V skladu z direktivo EU, morajo biti s tahografom opremljena vsa tovorna vozila, katerih skupna teža presega 3,5 ton in avtobusi z več kot devetimi sedeži. Pri uvajanju te mednarodne uredbe je glavni cilj Direktorata za energijo in transport pri Evropski Komisiji predvsem izboljšati varnost na cestah in omogočiti verifikacijo delovnih razmer voznikov.

V EU je vsako leto na novo registriranih več kot en milijon tovornjakov in avtobusov.

Poleg pogodbe za dobavo tahografov za Veliko Britanijo, je podjetje ORGA Kartensysteme zmagalo tudi na javnem razpisu za tahografske kartice na Švedskem. Tehnologija pametnih kartic podjetja ORGA bo tako nameščena v vseh digitalnih tahografih britanskih in švedskih avtobusov in tovornjakov.

ORGA je inovator in eden izmed najuspešnejših igralcev na trgu pametnih kartic. Podjetje nudi inovativne, celostne rešitve ki temeljijo na najnovejši tehnologiji in so prilagojene potrebam posameznih kupcev. Med drugim nudi kartično strojno opremo, programsko opremo, svetovanje in storitve za področja telekomunikacij, bančništva, zdravstva in osebnih podatkov.

ORGA, ki ima sedež v nemškem Paderbornu, ima vrsto sodobnih proizvodnih zmogljivosti, vključno s centrom Smart Card Centrer v Flintbeku blizu Kiela in proizvodnimi podjetji v Rusiji in Braziliji. V Skupini ORGA je še podjetje specializirano za mobilno plačevanje ORGA Systems ter podjetja v ZDA, Veliki Britaniji, Singapurju, na Portugalskem in v Rusiji ter številne podružnice po vsem svetu. V finančnem letu 2003 je Skupina ORGA s 1.100 zaposlenimi ustvarila za 180 milijonov evrov prihodkov.

www.orga.com

Stiki z mediji:

Daniela Koch

Tel.: +49 (0) 52 51/889-2808

Mob.: +49 (0) 1 75/9 36 52 54

E-pošta: dkoch@orga.com