O-STA

ORGA vodilna na svetu

ORGA je prvo podjetje za proizvodnjo pametnih kartic na svetu, ki je dobilo tipsko odobritev za tahografske kartice

Paderborn, julij 2004 - Nemški Zvezni urad za cestni promet iz Flensburga je podjetju ORGA Kartensysteme GmbH 1. julija 2004 izdal tipsko odobritev za tahografske kartice. S tem je podjetje ORGA postalo prvi proizvajalec pametnih kartic, ki mu je uspelo uspešno prestati zahteven postopek odobritve. Rešitev temelji na različici operacijskega sistema Java, ki ga je razvilo podjetje samo. ORGA je z odobritvijo doseglo še en tehnološki mejnik, saj potrdilo velja v vsej Evropski uniji.

Predpogoj za dodelitev tipske odobritve so trije certifikati, ki jih ORGA že ima. Certifikat funkcionalnosti potrjuje fizične lastnosti kartice, certifikat varnosti dokazuje, da kartica ustreza varnostnim standardom v EU, certifikat povezljivosti pa dokazuje, da pametna kartica deluje v digitalnih tahografih različnih proizvajalcev.

Tipska odobritev, ki jo je dobila najnovejša kartična zasnova ORGA Smart Tachograph J, velja v vseh članicah EU. Operacijski sistem temelji na standardu Java Card in je idealna rešitev za bodoče varne aplikacije.

Tahografski sistem sestavljajo štirje tipi pametnih kartic. Poleg kartica za voznika obstaja še kontrolna kartica za policiste in varnostne organe, podjetniška kartica za logistična podjetja in delovna kartica za podjetja, ki so pooblaščena za inšpekcijo in kalibracijo tahografov. S temi variantami ORGA nudi rešitev, ki izpolnjuje zahteve direktive EU za digitalne tahografe, in ki jo je mogoče uporabljati tudi mednarodno. "Potrditev na ravni EU pomeni, da je podjetje ORGA v izraziti konkurenčni prednosti. S tem smo dosegli jasno konkurenčno prednost in naše stranke bodo z našim naborom produktov pridobile," je dejal Frank Büttner, vodja poslovnega oddelka za zdravstvo identifikacijo.

Ena izmed prvih držav, ki bo implementirala direktivo, je Velika Britanija, kamor bo specialist za pametne kartice iz Paderborna dobavil kartično tehnologijo na osnovi tehnologije Java Card in programsko opremo, ki jo odlikuje izredna zaščita in možnost individualne prilagoditve, za dva milijona tahografskih kart. Tej pogodbi je decembra 2003 sledilo še naročilo za celotno Švedsko.

ORGA je inovator in eden izmed najuspešnejših igralcev na trgu pametnih kartic. Podjetje nudi inovativne, celostne rešitve ki temeljijo na najnovejši tehnologiji in so prilagojene potrebam posameznih kupcev. Med drugim nudi kartično strojno opremo, programsko opremo, svetovanje in storitve za področja telekomunikacij, bančništva, zdravstva in osebnih podatkov.

ORGA, ki ima sedež v nemškem Paderbornu, ima vrsto sodobnih proizvodnih zmogljivosti, vključno s centrom Smart Card Centrer v Flintbeku blizu Kiela in proizvodnimi podjetji v Rusiji in Braziliji. V Skupini ORGA je še podjetje specializirano za mobilno plačevanje ORGA Systems ter podjetja v ZDA, Veliki Britaniji, Singapurju, na Portugalskem in v Rusiji ter številne podružnice po vsem svetu. V finančnem letu 2003 je Skupina ORGA s 1.100 zaposlenimi ustvarila za 180 milijonov evrov prihodkov.

Stiki z mediji:

Daniela Koch

Phone: +49 (0) 52 51/889-2808

Mobile: +49 (0) 175/9 36 52 54

E-mail: dkoch@orga.com