O-STA

Piratski podpisi ta četrtek v Državnem zboru!

Ta četrtek ob 13h Piratska stranka Slovenije predaja 16.000+ podpisov v podporo Piratskemu modelu popolne legalizacije in regulacije konoplje!

Peticija za legalizacijo konoplje, ki smo jo Pirati začeli aprila, je dosegla svoj cilj: zbrali smo več kot 16.000 podpisov. Široka podpora peticiji priča o tem, da Slovenci nočemo več živeti v nazadnjaški in na vraževerju temelječi družbi, pač pa želimo vstopiti med moderne narode in države, za katere je poleg varovanja pravic posameznika značilno tudi spoštovanje osebnih svoboščin. Legalizacija konoplje, za katero smo se Pirati borili več mesecev, je eden teh korakov.

Zahtevo podpisnikov peticije po bolj odgovornem soočanju s problematiko konoplje, ki je zdaj reducirana na nesmiselno represijo, bomo ta četrtek ob 13.00 v Parlamentu predali predsedniku Državnega zbora Milanu Brglezu.

Predajo, za katero upamo, da pomeni prvi korak k legalizaciji in regulaciji koristne avtohtone rastline konoplje, bo vodil predsednik stranke Rok Andrée, spremljali pa ga bodo piratski člani, aktivisti in podporniki.

Čas je za odpravo zastarele zakonodaje ter priznanje, da področij, kjer nihče ne škoduje nikomur drugemu, ne smemo več obravnavati v kontekstu pregona kriminalnih združb in da je treba končati represijo nad nedolžnimi uporabniki konoplje.

Javna razgrnitev zakona!

Zakon za popolno legalizacijo in regulacijo konoplje, ki smo ga Pirati v sodelovanju s Krogom mladih SMC pripravljali na osnovi Piratskega modela, bomo javno predstavili po predaji podpisov v parlament.

Zvečer pa okrogla miza s strokovnjaki!

Kakšne gospodarske priložnosti predstavlja konoplja za Slovenijo? Kakšne so izkušnje podjetnikov, ki so jo postavili v srce svojih poslovnih načrtov? Kako nanjo zrejo uporabniki, uradniki in javnost?

Vse to bodo iztočnice pogovora, s katerim začenja svojo pot v državni zbor predlog zakona o konoplji, ki sta ga skupaj ustvarila Piratska stranka in Krog mladih SMC.

Pogovor bo v četrtek, 18. januarja 2018, ob 18. uri v Klubu Maxi v Ljubljani.

Z nami bodo:
- Petra Greiner (ustanoviteljica Zavoda 13, mama otroka s posebnimi potrebami, Slovenka leta),
- prim.mag. Dušan Nolimal (ICANNA, mednarodni inštitut za kanabinoide/NIJZ),
- odvetnica Varja Holec (odvetniška družba Mramor, Sorta in Holec),
- Samo Chromy (član upravnega odbora zadruge Konopko),
- Renata Roban (Slovensko društvo Hospic).

Okroglo mizo bo moderirala Zvezdana Mlakar.

Vabljeni!