O-STA

Pirati v Državni zbor predali nekaj več kot 16 tisoč podpisov v podporo zakonu o legalizaciji in regulaciji konoplje!

Predali smo tudi izdelan predlog zakona za popolno legalizacijo in regulacijo konoplje v Sloveniji

Danes ob 13. uri je Piratska stranka Slovenije v roke predsednika Državnega Zbora, Dr. Milana Brgleza, predala nekaj več kot 16 tisoč podpisov, ki so jih zbrali v podporo legalizacije konoplj.

Po predaji podpisov je pred Državnim zborom sledila še novinarska konferenca, na kateri smo javnosti predstavili tako zakon kot tudi začetek promocije in kampanje v podporo zakonu.

S tem korakom je Piratska stranka tudi uradno sprožila razpravo o zakonu v Državnem zboru. Poleg podpisov smo Državnemu zboru predali tudi izdelan predlog zakona za popolno legalizacijo in regulacijo konoplje v Sloveniji ki, med drugim, fizičnim osebam omogoča prosto sejanje industrijske kot tudi s THC-jem obogatene konoplje za osebno rabo, pravnim osebam pa omogoča pridobitev licenc za proizvodnjo, predelavo in prodajo konoplje na slovenskem trgu.

Pirati so mnenja, da mimo proračuna vsako leto spolzi najmanj 15 milijonov evrov iz naslova konoplje. To je več denarja, kot ga država namenja za vse javne programe za promocijo zdravja.

Obenem trdimo, da prohibicija ne prinaša dovolj pozitivnih rezultatov glede na količino denarja in truda, ki ga država vloži vanj. Z dodatnimi sredstvi, ki bi prišli iz naslova konoplje, bi Pirati financirali promocijo zdravja in ozaveščanje širše javnosti o škodljivih vplivih drog. Pripomogli bi tudi k opravljanju znanstvenih raziskav na tem področju.

Ob 18. uri zvečer bomo v sodelovanju s podmladkom stranke SMC, Krogom mladih SMC, gostili še okroglo mizo z naslovom Razumno o konoplji, kjer bomo govorili o prednostih zakona ter drugih perspektivah konoplje v Sloveniji in tujini.