O-STA

Riverbed Xirrus - brezžična bazna postaja Wave 2 AP Model XD2-230

Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je, ko Xirrus še ni bil pod okriljem podjetja Riverbed, proti sredi leta 2015 predstavil naprave za izgradnjo brezžičnih omrežij, med njimi so bile bazne postaje Xirrus XD 2, ki so bile prve brezžične naprave s kar dvema oddajnikoma tipa Wave 2. Približno 10 mesecev prej smo opozorili na modularne Xirrus-ove brezžične naprave z več oddajniki tipa Wave 1, za katerih bistvena lastnost je bila možnost izmenjave Wave 1 radia z Wave 2, ko bodo le-ti prišli na tržišče. Potem smo dobili naprave s kar dvema vnaprej vgrajenima takšnima oddajnikoma, naprave ki so že podpirale izgradnjo najzmogljivejših brezžičnih omrežij.

Pred kratkim so na tržišče ponudili novo bazno postajo tipa 802.11ac AP, katero se lahko upravlja na lokaciji ali iz strežniškega oblaka, z vgrajenimi zmogljivim kontrolerjem za nadzor aplikacijskega komunikacijskega nivoja. Postaja ima vgrajene 3 radijske oddajnike in vključuje Bluetooth Low Energy (BLE). Primerna je tako za brezžični uporabniški dostop kakor tudi za postavljanje okolja na internet priključenih neodvisnih naprav ali IoT - Internet of Things. Z zmogljivostjo 3.9Gbps skupne pasovne širine lahko postavljamo omrežja v najbolj zapletenih okoljih in hkrati zagotovimo do 30% nižje stroške obratovanja, nova naprava ima namreč doslej najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Nadzor in upravljanje postaje je mogoče iz strežniškega oblaka ali iz lokalno nameščenega nadzornega centra Xirrus Management System (XMS), ki omogoča vidljivost, nadzor in upravljanje vseh naprav in aplikacij v sistemu. Funkcionalnost EasyPass SaaS omogoča enostavno a hkrati varno prijavljanje, dostop in rabo brezžičnega omrežja za neomejeno število uporabnikov v omrežje in aplikacije z ene lokacije (single sign on) ter integracijo z Microsoft Azure ali Google aplikacijskim okoljem. Enostavno in varno prijavljanje novih naprav (BYOD, IoT) na uporabniškem nivoju in zaklepanje pristopa na nivoju naprav, idr.

Bruce Miller, Riverbed/Xirrus: "The rapid pace of change and the need to do more with less fundamentally impact IT decision making today. Operational efficiency and agility are key to the ability of organizations to adapt to changing business conditions to remain competitive. We believe the new XD2-230 solution provides the ultimate combination of performance, flexibility, and value for delivering wireless service in today's business climate. It is designed to handle the growing and changing wireless connectivity demands of today and tomorrow, and yet do so at a significantly lower TCO vs. competitive alternatives."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.xirrus.com/riverbed-launches-new-xirrus-wi-fi-access-point-setting-new-industry-standard-wireless-price-performance/

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com