O-STA

Kvazi-ETF sklad Cryptos Fund je odprt za vlagatelje

Prvi sklad, ki pasivno sledi indeksu kriptovalut CCI30

ZUG, Švica - (BUSINESS WIRE) - Cryptos Fund omogoča vlagateljem sodelovanje na trgu kriptovalut z zmanjšanim tveganjem v reguliranem okolju.

Cryptos Fund je otrok skupine vodilnih akademikov, kvantitativnih analitikov in strokovnjakov s področja varnosti iz Zuga v Švici. Zasnovan je za pasivno sledenje CCI30 (www.cci30.com), indeksu vrednosti kriptovalut, ki velja za primerjalni indeks za ta sektor.

Carlo Scevola, eden od vodij sklada, pravi: "Cryptos Fund je bil sprva zamišljen kot zasebno naložbeno orodje. Bitcoin sem prvič nabavil leta 2011, ko je dosegel znatno vrednost, pa sem si želel razpršiti svoj portfelj z drugimi kriptovalutami, in to s temeljitim znanstvenim pristopom. Primernih možnosti ni bilo, zato sem ustvaril svoj sklad." Cryptos Fund je poleg tega tudi odgovor na veliko zanimanje vlagateljev: "Naslavlja vrzel med tradicionalnim finančnim sistemom in sektorjem kriptovalut. Vlagatelji morajo sodelovati na trgu kriptovalut z regulirano entiteto, ta pa doslej ni obstajala."

Cryptos Fund je edini regulirani sklad, ki ponuja naložbeno strategijo pasivnega sledenja indeksom na trgu kriptovalut, hkrati pa ne zaračunava provizij za uspešnost.

Indeks CCI30 omogoča vzpostavitev uravnoteženega portfelja, ki maksimizira donose in minimizira tveganja in velika nihanja. Sklad pasivno sledi indeksu CCI30 z naložbami v sestavne dele indeksa (30 kriptovalut z največjo tržno kapitalizacijo).

Za sodelovanje v skladu je potrebna naložba v višini vsaj 100.000 ameriških dolarjev. Zaradi letne provizije za vodenje sklada v vrednosti le 0,99% in ničelne provizije za uspešnost je sklad najcenejši v sektorju.

"V resnici noben posamezni vlagatelj v neposredni lasti ne more imeti več kriptovalut. Za nakup 30 različnih kriptovalut in uravnoteženje portfelja so potrebne izkušnje in čas. Ob tem obstajajo tudi tehnične in varnostne zahteve, ki jih lahko dosega le namenska profesionalna struktura," pravi Scevola. "S Cryptos Fundom lahko vsakdo dostopa do glavnih kriptovalut s hkratnim znižanjem možnosti za velika nihanja v naložbi."

Vodenje indeksnega sklada zahteva raznolike finančne in kvantitativne veščine, hkrati pa tudi vrhunsko varnost. Sklad Cryptos Fund so oblikovali trije partnerji, ki so odgovorni za upravljanje:

Igor Rivin, profesor matematike na Temple University in profesor regius na univerzi St. Andrews, eden najbolj spoštovanih matematikov na svetu. Kot strokovnjak za znanje na presečišču matematike in financ je odgovoren za raziskave in teoretično podporo Cryptos Funda.

Carlo Scevola, cenjen pravni in finančni svetovalec, ekonomist in vlagatelj; Scevola je odgovoren za organizacijo sklada.

Jeff Zorn, svetovni strokovnjak za varnost. Kot nekdanji vojaški svetovalec predsednika ZDA, ki je bil odgovoren za jedrsko "žogico", Zorn zdaj svetuje vladam in korporacijam glede kibernetske varnosti ter identifikacije in nevtralizacije groženj. Odgovoren je za vse varnostne vidike sklada.

Baker Tilly, računovodska pisarna z globalno prisotnostjo, je izbrani revizor sklada; Trident Trust, ena najboljših svetovnih firm, je neodvisni upravljavec.

"Kriptovalute niso medsebojno povezane z drugimi razredi premoženja," pravi profesor Rivin. "Zaradi tega je Cryptos Fund popolno orodje za dodatno razpršitev portfelja. Sklad je lahko tudi varno orodje za shrambo kapitala. Zaradi nizkih provizij je primeren za tiste, ki želijo svoj denar obdržati zunaj tradicionalnega bančnega sistema, hkrati pa imeti prednosti regulirane entitete in visoko stopnjo varnosti, ki jo zagotavlja struktura sklada."

Sklad je začel delovati s kapitalom v višini 12 milijonov dolarjev, institucionalni vlagatelji pa so doslej prispevali že dodatnih 100 milijonov dolarjev.

Profesionalni vlagatelji, ki bi želeli sodelovati v Cryptos Fundu, lahko več izvedo na www.thecryptosfund.com.

Izvorno različico sporočila za javnost si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180123005128/en/

Kontakti

Cryptos Fund
Carlo Scevola, +41.445.853.445
info@thecryptosfund.com

Vir: Cryptos Fund