O-STA

David Binks, predsednik podjetja FedEx Express Europe in direktor TNT, gre v pokoj

Binksa bo 1. junija 2018 zamenjal Bert Nappier

MEMPHIS, Tenn.--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje FedEx Corporation (NYSE: FDX) je danes sporočilo, da se bo David Binks, predsednik podjetja FedEx Express Europe in glavni izvršni direktor podjetja TNT, junija upokojil.

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: http://www.businesswire.com/news/home/20180126005169/en/

Bert Nappier, trenutno višji podpredsednik za finance na mednarodni ravni v FedEx Express, bo Binksov položaj prevzel s 1. junijem 2018.

Binks, ki je prišel v FedEx leta 1983 v okviru prevzema v Veliki Britaniji, se je ves čas vzpenjal po lestvici, vodil pa je ekipe FedEx Expressa v Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Kanadi. Pred kratkim je odigral ključno vlogo v zaključni fazi prevzema podjetja TNT.

Nappier se je FedExu pridružil leta 2005 in v tem času zasedal različne vodilne položaje. Poleg vodenja mednarodnega finančnega poslovanja tudi so-predseduje FedExovemu integracijskemu vodstvenemu svetu, kjer ima pomembno vlogo kot vodja naših prizadevanj za integracijo s TNT po svetu.

"Skozi svojo celotno neverjetno 35-letno kariero v FedExu je David prispeval k rasti našega podjetja po vsem svetu," je dejal David L. Cunningham, predsednik in izvršni direktor FedEx Express. "Želimo mu vse najboljše v pokoju in se veselimo nadaljnje uspešnosti v Evropi z Bertom na tem ključnem položaju."

Nappierja bo nasledila Helena Jansson, Švedinja z več kot 20-letno kariero v FedExu, ki bo postala višja podpredsednica za finance na mednarodni ravni v FedEx Express.

O podjetju FedEx

Podjetje FedEx Corp. (NYSE: FDX) nudi strankam in podjetjem po svetu široko paleto storitev s področja transporta, e-trgovine in poslovanja. Podjetje z letnimi prihodki v višini 62 milijard ameriških dolarjev nudi integrirane poslovne aplikacije prek svojih podjetij, ki tekmujejo skupaj in so skupno vodena pod ugledno znamko FedEx. FedEx se redno uvršča med najbolj občudovane in zaupanja vredne delodajalce, ki svojih več kot 400.000 zaposlenih spodbuja k "popolni in pozitivni" osredotočenosti na varnost, spoštovanju najvišjih etičnih in strokovnih standardov in potreb strank ter skupnosti. Če želite izvedeti več o tem, kako FedEx povezuje ljudi in priložnosti po svetu, obiščite http://about.fedex.com.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180126005169/en/

Kontakt

FedEx globalni odnosi z mediji
Katie Wassmer, + 1 901-434-5593
ali
FedEx Express odnosi z mediji v Evropi
Eline Dermaut, + 32 2 752 77 25
ali
TNT odnosi z mediji
Cyrille Gibot, + 31 65 113 31 04

Vir: FedEx Corporation

Foto

David Binks (Foto: Business Wire)

Foto

Bert Nappier (Foto: Business Wire)

Foto

Helena Jansson (Foto: Business Wire)