O-STA

FedEx namenil več kot 3,2 milijarde dolarjev za višje plače, nagrade, pokojninski sklad in za povečanje kapitalskih vlaganj v ZDA po sprejetju zakona o zmanjšanju davkov in zaposlitvah

26. januar 2018
MEMFIS, Tennessee - (BUSINESS WIRE) - FedEx Corporation je po nedavnem sprejetju zakona o nižjih davkih in službah danes napovedal tri velike programe:

1) Povečanje plač, vredno 200 milijonov ameriških dolarjev. Približno dve tretjini bosta izplačani sodelavcem s skrajšanim delovnim časom, ki delajo po variabilnem urniku. Letno povišico jim bo izplačal 1. aprila, pol leta pred običajnim rokom v oktobru. Ostanek sredstev bo porabljen za povišanje nagrad za uspešnost redno zaposlenih.

2) Prostovoljno vplačilo 1,5 milijarde ameriških dolarjev v FedExov pokojninski sklad, ki bo zagotovilo, da ta ostane eden najbolje financiranih pokojninskih programov v državi.

3) 1,5 milijard ameriških dolarjev vredna investicija za razširitev FedExovega centra v Indianapolisu v naslednjih sedmih letih. V okviru večjega projekta, katerega podrobnosti bodo predstavili to pomlad, bo prenovljen in povečan tudi center Memphis SuperHub.

FedEx verjame, da bo zakon o zmanjšanju davkov in službah verjetno povečal BDP in investicije v ZDA.

Podjetje vsled teh sprememb ni spreminjalo svojih smernic glede zaslužkov in izdatkov v fiskalnem letu 2018, ki jih je sprejelo 19. decembra 2017.

O podjetju FedEx

FedEx Corp. (NYSE: FDX) strankam in podjetjem po vsem svetu nudi širok portfelj transportov, e-poslovanja in poslovnih storitev. Podjetje, ki ima 62 milijard dolarjev letnega prometa, nudi integrirane poslovne rešitve v okviru operativnih podjetij, ki med sabo tekmujejo, a so koordinirano vodena pod ugledno blagovno znamko FedEx. FedEx, ki se redno uvršča med najbolj spoštovane in zaupanja vredne zaposlovalce, svojo ekipo več kot 400.000 sodelavcev spodbuja, da ostajajo "absolutno in nedvoumno" osredotočeni na varnost, najvišje etične in profesionalne standardne ter potrebe svojih strank in skupnosti. Če želite izvedeti več o tem, kako FedEx povezuje ljudi in priložnosti po vsem svetu, obiščite about.fedex.com.

Napovedi za prihodnost

Dodatni prispevek za pokojnine bo predvidoma izplačan v tretji četrtini fiskalnega leta 2018 z viri iz dolžniškega financiranja.

Na nekatere izjave v tem besedilu bi lahko gledali kot na napovedi za prihodnost; med njimi so recimo pogledi uprave na prihodnje dogodke in finančne rezultate. Takšne napovedi za prihodnost so podvržene tveganjem, negotovostim in drugim dejavnikom, ki lahko povzročijo, da dejanski rezultati povsem odstopajo od izkušenj iz preteklosti ali od prihodnjih rezultatov, ki jih te izjave napovedujejo ali nakazujejo. Možna tveganja in negotovosti vključujejo, a niso izključno omejena na, ekonomske razmere na svetovnih trgih, kjer poslujemo; večji podatkovni vdor ali kakšno drugo motnjo v naši tehnološki infrastrukturi; še vedno prisotne posledice kibernetskega napada s 27. junija, ki vpliva na TNT Express; našo sposobnost, da uspešno integriramo podjetja in poslovanje podjetij FedEx Express in TNT Express v pričakovanem časovnem obdobju ali s pričakovanimi stroški; spremembe cen goriv ali menjalnih tečajev; našo sposobnost, da se odzovemo na spremembe v količinah blaga; nove domače in mednarodne predpise; našo sposobnost, da učinkovito vodimo, integriramo in izkoristimo prevzeta podjetja; našo sposobnost, da dosežemo cilj, ki smo si ga zastavili za izboljšanje dobička za segment FedEx Express; zakonske izzive ali spremembe, ki zadevajo male podjetnike, ki delajo za FedEx Ground, in voznike, ki zagotavljajo storitve v njihovem imenu; motnje in spremembe pri storitvah ali spremembah poslovanja ali finančni kondiciji pošte ZDA; dostopnost financiranja po pogojih, ki so za nas sprejemljivi; vpliv kakršnihkoli terorističnih dejavnosti ali mednarodnih konfliktov; ali drugih dejavnikov, ki jih lahko najdemo v izjavah za medije FedEx Corp. in njenih podružnic in v dokumentih, ki jih je FedEx Corp. predložila Komisiji za vrednostne papirje. Vsaka napoved za prihodnost se nanaša samo na obdobje po tem, ko je izjavljena. Ne popravljamo in ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za posodabljanje ali spreminjanje napovedi za prihodnost zaradi novih informacij, prihodnjih dogodkov ali česa drugega.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180126005307/en/

Kontakti

FedEx Corp.
Patrick Fitzgerald, 901-818-7300

Vir: FedEx Corporation