O-STA

LEGO® Education šolam ponuja nove ustvarjalne dejavnosti LEGO® Education Maker

Učitelji lahko brezplačno preizkusijo nove dejavnosti LEGO® Education Maker, se seznanijo z napotki za oblikovanje ustvarjalnic v svojih šolah ter ustvarjalne dejavnosti z LEGO kockami, ki jih izvajajo v svojih učilnicah, javnosti predstavijo tako, da sodelujejo na svetovnem natečaju za nagrado za učitelje LEGO Education (LEGO Education Teacher Award).

BILLUND, Danska - (BUSINESS WIRE) - LEGO® Education Maker, serija dejavnosti za zgodnje učenje v osnovnih šolah, je zdaj na voljo šolam po vsem svetu. Dejavnosti temeljijo na ikonskih LEGO kockah ter na igrivem ustvarjanju odprtega tipa. Nove brezplačne dejavnosti LEGO Education Maker vsem učencem z vseh izobraževalnih stopenj ponujajo spodbujevalne izzive ter vključujejo naslednje komplete LEGO Education: LEGO Education STEAM Park, LEGO Education Simple Machines, LEGO Education WeDo 2.0, LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 in LEGO Education Simple and Powered Machines.

Nove dejavnosti LEGO Education Maker ponujajo neomejene možnosti učenja za učence vseh starosti

Pri novih dejavnostih LEGO Education Maker imajo učitelji vlogo koordinatorjev, ki učence usmerjajo skozi vrsto izzivov, ki temeljijo na reševanju problemov odprtega tipa, povezanih z dejanskimi življenjskimi situacijami. Učenci v skupini opredelijo problem, med viharjenjem možganov pridejo do zamisli, opredelijo merila za načrt in svoje ugotovitve uporabijo pri razvoju in izdelavi inovativnih rešitev. Veliko dejavnosti LEGO Education Maker vključuje preproste motorje in senzorje, ki omogočajo razvoj osnovnih spretnosti 21. stoletja ter spodbujajo skupinsko delo, kritično razmišljanje, ustvarjalno reševanje problemov in razvoj komunikacijskih sposobnosti učencev.

Odkrijte nove dejavnosti LEGO Education Maker in ideje za oblikovanje svoje ustvarjalnice še danes ter obiščite www.LEGOeducation.com/maker.

Letna nagrada za učitelje LEGO Education - svetovno priznanje za inovativno poučevanje in ustvarjanje

Učitelje z vsega sveta danes pozivamo k udeležbi na natečaju za nagrado za učitelje LEGO Education; gre za globalni program, namenjen spodbujanju inovativnega poučevanja na področju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike (science, technology, engineering, math - STEM). Letošnja letna nagrada za učitelje LEGO Education s primarne in sekundarne stopnje izobraževanja spodbuja k predstavitvi ustvarjalnih dejavnosti z LEGO kockami, ki jih izvajajo v svojih učilnicah.

Po uspehu lanskih nagrad za učitelje LEGO Education, katerih dobitniki z vsega sveta so se udeležili simpozija LEGO Education 2017 v Billundu, Danska, na katerem so podobno mislečim učiteljem pokazali in predstavili inovativne prakse, je letošnji natečaj znova namenjen iskanju skupine nadarjenih in predanih učiteljev.

Letošnji nagrajenci bodo dobili priložnost, da svoje delo predstavijo na simpoziju LEGO Education 2018 v Bostonu v ZDA, ki bo potekal od 5. do 7. junija 2018 v sodelovanju z Univerzo Tufts.

Učitelji z vsega sveta se lahko na natečaj za nagrado za učitelje LEGO Education prijavijo tu.

O konceptu LEGO Education

LEGO Education ponuja igrive učne izkušnje in možnosti poučevanja, ki temeljijo na sistemu LEGO kock, gradivu, povezanem z učnim načrtom, ter fizičnih in digitalnih virih. Naši izdelki vsakemu učencu omogočajo, da uresniči svoje cilje, in sicer s spodbujanjem aktivnega in sodelovalnega učenja, osvajanjem spretnosti za prihodnje izzive in razvojem pozitivnega odnosa do učenja.

LEGO in njegov logotip sta blagovni znamki skupine LEGO Group. ©2018 The LEGO Group.

LEGO and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2018 The LEGO Group.

Pravno zavezujoča različica sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem (angleškem) jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je treba primerjati z izvirnikom, ki je edina različica besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51746223&lang=en

Kontakti

LEGO Education Global Communications
Kari Sherrodd, +1 860-835-6510
kari.sherrodd@LEGO.com

Vir: LEGO Education