O-STA

NELSON Partners bo s knjigarnami na kampusih znižal stroške za študente

TORONTO - (BUSINESS WIRE) - NELSON, vodilna kanadska založba na področju izobraževanja, je danes napovedala ustanovitev divizije Maloprodaja in dveh novih programov, ki bosta spremenila izobraževanje v Kanadi. Založba bo v tesnem partnerstvu s knjigarnami na kampusih s pobudo Upravljanje zalog trgovin (Vendor Managed Inventory) in novo pobudo za izposojo delovnih zvezkov prek znižanja stroškov povečala izbiro in izboljšala dostopnost gradiv za študente ter tako povečala učinkovitost.

Novosti so bile predstavljene danes na BiiG-u, edini konferenci in sejmu za knjigarne na kampusih v Kanadi.

Današnja predstavitev je zaključek leta dramatične preobrazbe založbe NELSON, v katerem sta se z vrsto strateških prevzemov, partnerstev in novih pobud preobrazila tako 104. leta stara založba kot kanadski izobraževalni sistem.

"NELSON dosledno zasleduje primat pri uvajanju sprememb in inovacij na področju izobraževanja v Kanadi in širše," je dejal Steve Brown, predsednik in izvršni direktor založbe NELSON. "Že čez nekaj let bodo današnji študenti motor kanadske ekonomske blaginje. Naše poslanstvo je, da jim izboljšamo možnost izbire in dostopnost ter tako pomagamo realizirati njihov potencial."

Upravljanje zalog trgovin (UZT) predstavlja vrhunec več kot enoletnih posvetovanj s predstavniki trgovin na kampusih po celi državi. Iz pogovorov smo zaznali logistične težave, ki knjigarnam onemogočajo, da bi študenti pravočasno dobili gradiva, ki jih potrebujejo. UTZ je visoko razvita rešitev za upravljanje dobavne verige s knjigami, posebej prilagojena področju industrije gradiv za izobraževanje, ki odpravlja omenjene težave.

"S prenosom dobrih praks iz drugih industrij na področje gradiv za izobraževanje program UZT založbe NELSON prinaša svež pristop k naročanju in upravljanju našega procesa pridobivanja gradiv za predavanja," je dejala Debbie Harvie, poslovodna direktorica na Univerzi British Columbia. "UZT pomeni, da bomo imeli v naših trgovinah vedno dovolj knjig. Je čudovit primer sodelovanja med založbami in knjigarnami."

Program za izposojo delovnih zvezkov je druga velika pobuda založbe NELSON na področju povečanja dostopnosti za študente. Ko je marca lani založba NELSON napovedala, da ne bo nikoli povišala cen naslovov, ki jih izdaja, je naredila korak brez primere.

Tako kot UZT je program izposoje nastal v sodelovanju s knjigarnami na kampusih kot prvi tovrstni projekt v Kanadi. Program bo še bolj znižal ceno učnih gradiv, saj bo študentom omogočil, da si delovni zvezek izposodijo bolj ugodno, kot če bi kupili novega. Program je preprost za uvajanje v knjigarne in bo vključeval vse materiale, ne le tiste, ki jih je izdala založba NELSON. Študentom daje več izbire in brez dodatnih kadrov povečuje ponudbo trgovin.

"Nova divizija Maloprodaja založbe NELSON, ki temelji na programu UZT in programu izposoje, je še en dokaz naše zavezanosti, da preobrazimo in posodobimo izobraževalni sistem v Kanadi," je dejal Brown. "A na koncu je dejanski fokus na študentih. Vse kar počnemo, počnemo zato, da bi izboljšali dostopnost do gradiv in izkušnjo izobraževanja, s čimer študentom na svoj način pomagamo postati bodoči voditelji."

O založbi NELSON

NELSON je največja in vodilna založba na področju izobraževanja v Kanadi. NELSON verjame v razvoj vseživljenjskega izobraževanja in vzpodbuja poslovne odločitve, ki vodijo do kakovostnih in inovativnih rešitev, ki podpirajo potrebe vsakega študenta, učitelja in inštruktorja ter dajo veljavo učnemu procesu. Za več informacij o založni NELSON obiščite spletno stran Nelson.com ali nas poiščite na Facebooku in Twitterju.

Originalna verzija sporočila je na http://www.businesswire.com/news/home/20180130005186/en/

Kontakt

NELSON
Justine E. Rae
justine.rae@nelson.com
416-752-9100 ext 6305
ali
Media Profile
John Thibodeau
john.thibodeau@mediaprofile.com
416-342-1821

Vir: NELSON