O-STA

Raf Simons predstavil kolekcijo jesen 2018 za CALVIN KLEIN 205W39NYC

SLIKE ZNANIH OSEB V PRVI VRSTI SO NA VOLJO ZA PRENOS: calvin-klein-205w39nyc-f18-runway-show-celeb (POVEZAVA BO AKTIVNA DO SREDE, 14. MARCA 2018)

SLIKE CELOTNE KOLEKCIJE SO NA VOLJO ZA PRENOS NA: calvin-klein-205w39nyc-f18-runway-show-link (POVEZAVA BO AKTIVNA DO TORKA, 13. MARCA 2018)

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- CALVIN KLEIN je danes sporočil, da je glavni kreativni direktor znamke Raf Simons svojo kolekcijo jesen 2018, imenovano CALVIN KLEIN 205W39NYC, včeraj zvečer predstavil na modni reviji v stavbi Ameriške borze v New Yorku.

Ta izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Izvirnik je na voljo na: http://www.businesswire.com/news/home/20180214005869/en/

Prva vrsta na modni reviji jesenske kolekcije CALVIN KLEIN 205W39NYC včeraj zvečer v New Yorku.

"Ta kolekcija je evolucija moje ideje znamke CALVIN KLEIN kot vpogleda v ameriško družbo, samo da je zdaj širša in univerzalna. Gre za alegorijo srečanja starih in novih svetov, ki je povezana z odkritjem Amerike, vesoljsko tekmo v 60-ih letih 20. stoletja in informacijsko dobo 21. stoletja. Ker odraža demokracijo, nima kulturne hierarhije: kombinacije osvobajajo oblačila in iz njih izhajajoče reference ter zgodbe, v njihovem kolažu pa nato najdemo nekaj drugega - drugačne sanje. Pri tej kolekciji gre predvsem za svobodo. Gre za besedo, ki definira Ameriko, in za CALVIN KLEIN." Raf Simons, 13. februar 2018.

Modna revija jesenske kolekcije CALVIN KLEIN 205W39NYC, z naslovom Pokrajine, je bila postavljena v epski in sanjski sceni, ki je spominjala na snemalni studio. To ozadje črpa iz bližnje zgodovine CALVINA KLEINA, a kljub temu jo tudi preoblikuje: fragmenti instalacije Sterlinga Rubyja, ustvarjene posebej za blagovno znamko, so bili postavljeni ob prerijskih skednjih iz 19. stoletja, ki so se pojavili že v kampanji za pomladno kolekcijo CALVIN KLEIN 205W39NYC; stene skednjev so prelepljene z umetninami Andyja Warhola v plakatni velikosti, ki so bile uporabljene v isti kolekciji; poleg njih se pnejo cevi za dovod zraka, ki predstavljajo nezemeljski pridih znanstvenega oziroma laboratorijskega. Tla so popolnoma prekrita z debelimi nanosi pokovke: na daleč deluje kot sneg.

Kolekcija in prizorišče sta osvetlila dolgo in večplastno sodelovanje med CALVINOM KLEINOM in Fundacijo Andyja Warhola za vizualno umetnost. Na izbranih kosih oblačil sta upodobljena tudi risana junaka Kojot in Cestni dirkač (Wile E. Coyote in Road Runner) iz serije risank Looney Tunes produkcijske hiše Warner Bros.', ki so bile od leta 1949 kot kratki filmi na ogled v kinematografih. Podobi v spomin prikličeta otroško nedolžnost in ključno idejo ameriške mladosti, hkrati pa sta lahko tudi alegorija za iskanje ameriških sanj.

G. Simons je svojo kolekcijo jesen 2018 predstavil publiki, med katero so bili med drugim ugledni gostje kot na primer Nicole Kidman, Lupita Nyong'o, Isabelle Huppert, Margot Robbie, Millie Bobby Brown, A$AP Rocky, Laura Dern, Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Letitia Wright, Sebastian Stan, Bill Skarsgård, Lucas Hedges, Judith Light, Kyle MacLachlan, James Murphy, Sandy Brant, Cindy Sherman, Kelela, Dev Hynes, Christina Ricci, Harris Dickinson, Ashton Sanders, Alex Hibbert, Rowan Blanchard, Amandla Stenberg, Anya Taylor Joy, Rachel Brosnahan, Alfie Allen, Bernard Sumner, Dane DeHaan, Paris Jackson, Maya Hawke, Jack Kilmer, Julia Garner, Sergei Polunin, Annabelle Sciorra, Valeria Bilello, Natasha Dupeyrón, Cindy Crawford, Rande Gerber, Karlie Kloss, Carolyn Murphy, Helena Christensen, Winnie Harlow, Jelly Lin, Jessica Jung, Camila Coelho, Helena Bordon, Brian Anderson, Helena Hauff, Richie Hawtin in Clara3000.

Calvin Klein je globalna modna znamka, ki predstavlja drzne, napredne ideje in zapeljivo estetiko. Naše občinstvo si prizadevamo navdušiti in navdihovati z uporabo provokativnih podob in učinkovitega oblikovanja, ki razvnema čutila.

Odkar sta nas leta 1968 ustanovila Calvin Klein in njegov poslovni partner Barry Schwartz, smo si s čisto estetiko in inovativnim oblikovanjem ustvarili sloves enega od vodilnih akterjev v ameriški modi. Svetovna prodaja izdelkov blagovne znamke CALVIN KLEIN v trgovini na drobno je leta 2016 presegla 8 milijard USD, izdelki pa so bili na voljo v več kot 110 državah. Calvin Klein zaposluje prek 10.000 sodelavcev po vsem svetu. Leta 2003 nas je prevzela družba PVH Corp.

O PVH Corp.

PVH se je v več kot 135-letni zgodovini odlikovala pri širjenju blagovnih znamk in podjetij z bogato ameriško tradicijo in je postala ena največjih družb za oblačila v svetu. Imamo prek 35.000 sodelavcev v več kot 40 državah z več kot 8 milijardami dolarjev letnega prometa. V lasti imamo legendarne znamke CALVIN KLEIN, TOMMY HILFIGER, Van Heusen, IZOD, ARROW, Speedo*, Warner's in Olga ter digitalno usmerjeno znamko spodnjega perila True & Co., tržimo pa različne vrste blaga pod omenjenimi in drugimi nacionalno in mednarodno uveljavljenimi lastnimi in licenciranimi znamkami.

*Za znamko Speedo imamo trajno licenco za Severno Ameriko in Karibe, ki smo jo pridobili od Speedo International, Ltd.

AVTORSTVO UMETNIŠKIH DEL:
Upodobitve Andyja Warhola na oblačilih ©/®/™ The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.;

Looney Tunes in vsi povezani liki in elementi © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc.

FOTOGRAFIJE MODNE PISTE: © 2018 Giovanni Giannoni

FOTOGRAFIJE ZNANIH OSEBNOSTI IN PRVE VRSTE: © 2018 BFA.com

DODATNE SLIKE NA VOLJO NA www.BFA.com

POSNETEK NA ZAHTEVO NA VOLJO ZA RADIODIFUZNE MEDIJE

Izvirna izjava za javnost je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180214005869/en/

Kontakti

Calvin Klein, Inc.
Michelle Bowers, 212-292-9143
Direktorica za odnose z javnostmi
michellebowers@ck.com
ali
Jacqueline Giusti, 212-292-9749
Koordinatorka korporativnih komunikacij
jacquelinegiusti@ck.com

Vir: Calvin Klein, Inc.

Multimedijske vsebine

Photo

Prva vrsta na modni reviji CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2008 v New Yorku včeraj zvečer.

Photo

Nicole Kidman je obiskala modno revijo CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2018.

Photo

Margot Robbie z Rafom Simonsom in Nicole Kidman na modni reviji CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2008 v new Yorku včeraj zvečer.

Photo

Millie Bobby Brown se je udeležila modne revije CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2018.

Photo

Lupita Nyong'o se je udeležila modne revije CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2018.

Photo

Laura Dern se je udeležila modne revije CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2018.

Photo

Prva vrsta na modni reviji CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2008 v New Yorku včeraj zvečer.

Photo

Prva vrsta na modni reviji CALVIN KLEIN 205W39NYC jesen 2008 v New Yorku včeraj zvečer.