O-STA

NLB Top Employer že tretje leto zapored

Mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute je NLB podelila certifikat Top Employer Slovenija 2018. Certifikat je NLB prejela že tretje leto zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene.

NLB je že leta 2016 postala prvo slovensko podjetje in edina banka, ki je prejelo to prestižno mednarodno priznanje. V letu 2017 smo se še posebej izkazali na področju razvoja zaposlenih in izobraževanja, kar se povezuje in odraža tudi na področjih upravljanja s talenti, uvajanja novozaposlenih ter pri načrtovanju potreb po zaposlenih.

Vesna Vodopivec, direktorica Upravljanja s kadri in razvoja organizacije: "Da spadamo med najboljše zaposlovalce v Sloveniji, ni naključje, saj smo v zahtevnem certifikacijskem postopku sodelovali že tretjič in vsako leto smo boljši. Proces od nas zahteva, da se iz leta v leto izboljšujemo in nadgrajujemo, da lahko upravičeno zadržimo naziv najboljšega zaposlovalca. V prihodnje nas čaka še kar nekaj izzivov, predvsem na področju uvajanja praks socialnega učenja, kar pomeni, da moramo preprosto več sodelovati in izmenjavati svoja znanja in izkušnje. To lahko storimo z mentorstvom, coachingom in s 'peer' skupinami za izmenjavo izkušenj. Posledično bomo tudi na področju kulture napredovali v želeno smer."

Certifikat podeljuje neodvisna institucija Top Employers Institute, ki s kompleksnim ocenjevalnim postopkom ugotavlja, kako dobra so podjetja kot zaposlovalci po vsem svetu v različnih pristopih dela z zaposlenimi. Priznanje podeljujejo tistim podjetjem, ki zagotavljajo odlične pogoje za zaposlene, omogočajo svojim zaposlenim raznolike razvojne možnosti na vseh ravneh organizacije in si prizadevajo za nenehne izboljšave na kadrovskem področju.

Kriteriji, po katerih smo ocenjevani, se vsako leto spreminjajo, skladno z razvojem globalnih kadrovskih praks v najboljših podjetjih. Kadrovska področja, ki jih certificiranje preverja, so zaenkrat ostala nespremenjena: Upravljanje s talenti, Uvajanje novo zaposlenih, Načrtovanje potreb po zaposlenih, Ciljno vodenje, Razvoj zaposlenih in izobraževanje, Razvoj vodij, Načrtovanja kariere in nasledstev, Plače in dodatki, Razvoj organizacijske kulture.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB: "Izredno sem ponosen na vse zaposlene, ki dokazujejo, da smo prava, top ekipa. Tako znotraj kot zunaj banke bomo tudi v prihodnje gradili zavedanje, da je NLB banka z največ znanja, izkušnjami in strokovnosti, znova tista z najinovativnejšimi in najnaprednejšimi rešitvami, institucija, ki se resnično posveti svojim strankam, ki ve, kaj te potrebujejo, torej banka, ki jim zna ponuditi pravo rešitev, na pravem mestu in ob pravem času."

LB Komuniciranje

Vsa sporočila za javnost