O-STA

Tiskovna konferenca nove senatorke Italijanske republike Tatjane Rojc pred nastopom funkcije

V torek, 20. marca 2018, bo Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, sprejel Tatjano Rojc, novo senatorko v parlamentu Italijanske republike, ki bo 23. marca 2018 pričela svoj mandat na prvem zasedanju novega senata. Pridružili se ji bodo tudi najvidnejši predstavniki avtohtone slovenske narodne skupnosti v Italiji: Tamara Blažina, dosedanja senatorka, Rudi Pavšič, predsednik Slovenske kulturno-gospodarske zveze, Walter Bandelj, predsednik Sveta slovenskih organizacij in Igor Gabrovec, deželni svetnik Furlanije Julijske krajine.

Ob tej priložnosti bodo na tiskovni konferenci spregovorili o situacijo po volitvah v Italiji in pričakovanjih tamkajšnje avtohtone slovenske narodne skupnosti.

Tiskovna konferenca bo v torek, 20. marca, ob 13. uri, na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Erjavčeva 15, Ljubljana.

Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na telefonsko številko (01) 230 8005 ali 230 8000 oziroma na elektronsko pošto pr.urad.slovenci@gov.si.