O-STA

Hillstone in Flowmon bosta kombinirala produkte v celostno rešitev kibernetične varnosti

23.3.2018
Hillstone Networks, ponudnik naprednih požarnih pregrad in drugih inovativnih varnostnih rešitev za zagotavljanje odpornosti pred najnaprednejšimi grožnjami, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora,

nas je obvestil, bo skupaj s podjetjem Flowmon kombiniral produkte, na ta način bosta podjetji skupaj poskušali stranka ponuditi celostno rešitev kibernetične varnosti.

Hillstone Networks in Flowmon Networks sta dve vodilni podjetji iz področja kibernetske varnosti, ki ju v Sloveniji obe zastopa Mariborsko podjetje REAL security. Na začetku letošnjega leta je Hillstone sklenil zanimivo partnerstvo s Flowmon, zanimivo zato, ker obe podjetji ponujata dokaj različne vrste produktov, namenjene različnim varnostnim potrebam, združitev funkcionalnosti oz. integracija produktov pa bo strankam omogočila izgradnjo bolj celostne rešitve kibernetske varnosti.

Hillstone je proizvajalec inovativnih naprednih požarnih pregrad (NGFW), IPS ter drugih perimetričnih varnostnih rešitev in rešitev za varnost strežniških oblakov. Flowmon proizvaja vodilno rešitev za spremljanje in nadzor notranjosti računalniških omrežij, z večjim poudarkom tudi na spremljanju parametrov varnosti omrežja. Iz teh opisov vidimo, da je veliko potenciala, kako se lahko dve taki rešitvi dopolnjujeta, ena je bolj osredotočena na od zunaj prihajajoče nevarnosti, druga pa spremlja notranjost.

Združena rešitev je kombinacija požarne pregrade Hillstone Network Intelligent Next-Generation Firewall (iNGFW) in nadzornega sistema Flowmon Anomaly Detection System (ADS). Integrirana rešitev lahko učinkovito blokira napade z interneta, kakor tudi tiste, ki so že v notranjosti omrežja. Tako nas lahko obrani pred vsemi še tako naprednimi kombiniranimi napadi, istočasno pa nam zagotavlja večji nadzor nad omrežjem, kar je spet pozitivno za zanesljivost in varnost.

Lingling Zhang, produkti in marketing, Hillstone Networks: "We are very energized with this partnership. The joint solution further bridges the gap between detection and protection with additional context and security from two network security innovators."

Hillstone Networks iNGFW in Flowmon ADS lahko sodelujeta tudi na podlagi povezanih varnostnih pravilnikov, ki pokrivajo notranjost in zunanjost omrežja. iNGFW se uporablja predvsem za zaustavljanje groženj iz zunanjosti omrežja, ADS prepoznava nevarnosti v omrežju. ADS tudi obvešča iNGFW o v omrežju odkritih grožnjah, s tem mu daje več možnosti ukrepanja in omogoča več vidljivosti administratorju.

Petr Springl, produkti in partnerstva, Flowmon Networks: "Cooperation with Hillstone is a perfect fit. Flowmon ADS eliminates risks that bypass traditional solutions. Its engine utilizes sophisticated network behavior analysis, an advanced artificial intelligence based on machine learning. It permanently observes and analyses data communication seeking anomalies, revealing suspicious behavior and thus taking the entire security to the next level."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

https://www.hillstonenet.com/?hillstone_press=hillstone-and-flowmon-join-forces-to-allow-customers-to-build-complete-cybersecurity-platform

### ### ###

O podjetju Hillstone Networks

Leta 2006 je skupina strokovnjakov iz uglednih podjetij, kot so Netscreen, Cisco ter Juniper premlevala neučinkovitost tradicionalnih perimetričnih varnostnih rešitev, nakar so se odločili ustanoviti novo podjetje - Hillstone Networks. Podjetje s sedežem v Beijingu in v Kaliforniji ter pisarnami v Evropi, Združenih Arabskih Emiratih in Singapurju ima danes več kot 14.000 korporativnih strank. Tako majhne kot velike stranke s seznama Fortune 500 in iz različnih proizvodnih, storitvenih ali vladnih ustanov se zanašajo na zanesljive perimetrične rešitve podjetja Hillstone, v veliki meri na različne modle zmogljivih naprednih požarnih pregrad za zaščito omrežij pred tradicionalnimi in naprednimi APT napadi, vdori in posledično škodo. Napredne požarne pregrade (NGFW) lahko učinkovito ščitijo tako majhna omrežja kot velike podatkovne centre, okolja v strežniških oblakih in vse nivoje rešitev vključujoč do navideznih strojev.

Požarne pregrade Hillstone vključujejo vse funkcionalnosti naprednih požarnih pregrad, ki jih je preveč da bi jih našteli, ob tem lahko v ponudbi zasledimo še rešitve kot so sistem za preprečevanje vdorov IPS, napredno sandboxing okolje v oblaku, rešitev za detekcijo vdorov v strežnike, CloudHive in CloudEdge za zaščito samih strežniških oblakov oz. dostopa do njih, ter centralno upravljanje in varnostno analitiko ter revizijo.

Več o Hillstone najdete na spletnih straneh: http://www.hillstonenet.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com