O-STA

Nakivo VM Backup & Replication v7.4 - avtomatizacija obnovitev po izpadih

26.3.2018
Nakivo, podjetje za razvoj in trženje varnostnih rešitev za zaščito podatkov v navideznih okolij, varnostno arhiviranje, replikacijo in obnavljanje navideznih strojev, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

pripravlja novo različico vodilne rešitve za varnostno arhiviranje, replikacijo in obnavljanje navideznih strojev, ki bo nosila oznako 7.4. Testna - beta - verzija je že na razpolago pogumnim za prenos in preizkušanje, uradna končna različica pa bo pripravljena enkrat do konca prve polovice leta 2018.

Bruce Talley, direktor podjetja Nakivo: "We are excited to introduce great new features in v7.4, which were driven by the customer feedback. The new version of NAKIVO Backup & Replication further automates VM data protection in VMware, Hyper-V and AWS environments."

BISTVENE NOVOSTI V NAKIVO Backup & Replication v7.4

· Avtomatizirano obnavljanje po izpadu: Nakivo lahko poenostavi in avtomatizira obnovitve. Novi procesi VM Failover Jobs podpirajo hitro in enostavno obnavljanje s klikom na ustrezen ukaz in so še posebej primerni za ponudnike strežniških oblakov in drugih upravljanih storitev.

· Instant File Recovery to Source: Administratorji morajo pogosto obnavljati posamezne datoteke, to je ena od najbolj frekventnih zahtev uporabnikov. Z novo funkcijo lahko enostavno sprožijo iskanje datoteke v de-duplicirani varnostni kopiji in samodejno namestitev na originalno mesto originalnega navideznega stroja.

· Izboljšano arhiviranje AWS EC2 instanc: strežniškemu oblaku prirojeno varnostno arhiviranje in hranjenje do 1000 obnovitvenih točk po instanci. Varnostni arhivi lahko ostajajo v oblaku ali se pošljejo na domačo lokacijo, s čimer postane obnavljanje še bolj zanesljivo, odporno na izpade strežniških oblakov ali težave z avtorizaciji vanje.

· Upravljanje prenosne hitrosti: Funkcija Bandwidth Throttling deluje v nek način v nasprotju s filozofijo rešitve Nakivo, ki cilja na zmogljivost in maksimalne prenosne hitrosti. Včasih, v delovnih urah namreč, pa to morda ni zaželeno, zato lahko s to funkcijo po potrebi omejujemo prenosne hitrosti.

· Self-Backup: Virtualni stroj, na katerem obratuje programska oprema za varnostno arhiviranje in obnavljanje, je prav tako občutljiv na izpade. Kaj če se to zgodi med prehodom na novo različico? Sama namestitev nove različice traja običajno manj kot eno minuto, migracija opravil in konfiguracij pa je lahko bolj zamudna. V tem času je sistem ranljiv, zato so uvedli novo funkcijo, ki arhivira sistemske podatke arhivske programske opreme Nakivo. Pomeni, da lahko tudi po izpadu v najbolj neprimernem času hitro pridobimo nastavitve in nadaljujemo z migracijo na novo različico. Nato ga lahko uporabimo za testiranje ali migracijo v produkcijsko okolje za trajno obnovitev.

· Screenshot Verification for Hyper-V VMs: časi omar polnih magnetnih trakov, iz katerih itak ni bilo mogoče obnoviti ničesar, so minili. Verifikacija varnostnih arhivov je obvezna, lahko pa je zelo zamudna. Verifikacija z zaslonsko sliko je skoraj takojšnja i hkrati omogoča avtomatizirano preverjanje množice varnostnih arhivov. Poročilo prikaže zaslonsko sliko uspešno zbujenega operacijskega sistema v kvalitetnem arhivu.

· Global Search: Upravljanje velikega sistema z desetinami navideznih strojev in stotinami posameznih opravil je lahko zapleteno do te mere, da je celo iskanje posameznega elementa arhivsko-obnovitvenega sistema zelo zamudno. Globalno iskanje nam pomaga tako rekoč takoj identificirati navidezni stroj, repliko, varnostni arhiv, opravilo, repozitorij ali transportno sredstvo neposredno iz centralnega iskalnega polja.

· Microsoft SQL Server 2017, brisanje transakcijskih sledi: Microsoft SQL Server redno shranjuje vse spremembe - transakcije - na podatkih v bazah, in sicer v transakcijsko sled ali transaction log (to je pravzaprav običajna funkcija ne le MS SQL temveč vseh sodobnih sistemov relacijskih podatkovnih baz RDMB). S tem izboljša zanesljivost in omogoča obnovitev po napaki samega podatkovnega strežnika, ko navidezni stroj deluje nemoteno. V primeru arhiviranja navideznih strojev imamo potem te podatke dejansko dvakrat arhivirane. To je lahko problem, saj lahko postanejo transakcijski dnevniki zelo veliki. Kaj če bi jih lahko hranili zgolj v arhivskih kopijah? Ta funkcija lahko samodejno briše transakcijske loge iz originalnega navideznega stroja po varnostnem arhiviranju ali replikaciji, na ta način lahko produkcijske strežnike precej razbremenimo in dosežemo optimalno delovanje produkcijske sistema, medtem ko je za zanesljivost oz. dostopnost do starih podatkov še vedno poskrbljeno z arhivskimi kopijami navideznih strojev.

· Microsoft SQL Server 2017, takojšnje obnavljanje objektov: neposredno obnavljanje posameznih podatkovnih baz ali tabel nam omogoča izredno hitro nadaljevanje poslovnega procesa po krajšem oz. manjšem izpadu.

· Integracija neposrednega klepetanja s tehnično podporo: za tiste, ki jo rabijo, je pomoč sedaj dostopna neposredno iz spletnega uporabniškega vmesnika, brez da bi morali zapustiti aplikacijo.

Varovanje podatkov NAKIVO

VMware VM Backup - varnostno arhiviranje VMware naprav po urniku, na zahtevo, lokalno ali na oddaljeno lokacijo. Rotacijska shema Grandfather-Father-Son privarčuje do 1000 obnovitvenih točk, omogoča dnevna, tedenska, mesečna in letna rotiranja.

VMware VM Replication - izdela identično kopijo navideznega stroja, med obratovanjem, po urniku ali na zahtevo, lokalno ali na oddaljeno lokacijo, do 30 obnovitvenih točk po kopiji. Po okvari originalnega stroja jo poženemo in takoj nadaljujemo od tam, kjer je bila narejena.

Applications and Databases Support - aplikacijsko odvisno repliciranje zagotavlja, da so na varnostnih kopijah aplikacije in baze podatkov konsistentne, v delujočem stanju. Podpira Exchange, Active Directory, MS SQL, Oracle, in množico drugih na navideznih strojih nameščenih in delujočih aplikacij.

Automated VM Protection - Spremlja VMware kontejnerje (resource pool, folder, host, cluster), in vsakokrat, ko se v katerega od spremljanih doda ali premakne nov navidezni stroj, se ga samodejno uvrsti na seznam za arhiviranje.

Obnavljanje podatkov NAKIVO

Flash VM Boot - Zagon navideznega stroja neposredno iz varnostnega arhiva, za zelo hitra obnovitev po katastrofi, verifikacijo varnostnih arhivov, revizijo obnovitvenih postopkov, hiter dostop do aplikacij in podatkov, preizkušanje sistemskih nadgradenj in aplikacijskih popravkov.

Instant File Recovery - Obnavljanje datotek in map neposredno iz varnostne kopije navideznega stroja Windows ali Linux, dostop do datotek že v nekaj sekundah.

Instant Object Recovery - Ob datotekah je mogoče iz neposredno obnoviti tudi druge aplikacijske objekte na stroju. Obe funkciji sta dostopni v katerikoli različici rešitve, takoj, za vsako varnostno kopijo, ne da bi morali nameščati kake agente ali pripraviti poseben tip varnostne kopije.

Full VM Recovery from VM Backup - Če se originalni stroj pokvari, ga lahko obnovimo iz varnostne kopije z le nekaj kliki miške in je takoj v popolnoma enakem stanju kot original v trenutku izdelave kopije - v popolnoma delujočem produkcijskem stanju.

Disaster Recovery with VM Replicas - Replikacija naredi navidezne stroje popolnoma enake originalu, za obnovitev preprosto poženemo replicirani stroj. Če je prišlo na originalu do delne napake, ki se je replicirala naprej, lahko obnovimo repliko do prve od prejšnjih obnovitvenih točk pred napako.

Zmanjšanje zahtev po arhivskem prostoru NAKIVO

Global Data Deduplication - De-duplikacija podatkov na nivoju pomnilniških blokov celotnega repozitorija, dramatično zmanjšanje diskovnega prostora za arhiviranje.

Efficient Data Compression - Za varčevanje arhivskega diskovnega prostora je pomembna tudi kompresija digitalnih podatkov, deluje samodejno, pri vseh navideznih strojih, za vsak blok posebej.

Zmogljivost NAKIVO

Network Acceleration - De-duplikacija, kompresija in druge tehnike za zmanjševanje mrežnega prometa, za do 50% manjša obremenjenost omrežja. Tudi zmanjšuje čas za varnostno arhiviranje, replikacij in obnavljanje.

Multi-Threading - Vzporedno krmiljenje po več deset opravil kopiranja, replikacije ali obnavljanja, prihranek na času.

Direct SAN Support - Optična omrežja, iSCSI SAN, razbremenitev produkcijskega omrežja, dodatne pohitritve.

Forever-Incremental Jobs - Začetna varnostna kopija ali replikacija naredi popolno kopijo navideznega stroja, vse ostale so inkrementalne. VMware Changed Block Tracking - hitro prepoznavanje sprememb od zadnjega opravila.

Zanesljivost NAKIVO

Built for Virtualization, Certified by VMware - Tehnologija narejena posebej za navidezna okolja, potrjena z najzahtevnejšo certifikacijo - VMware Ready status.

Backup Verification - Samodejno preverjanje ustreznosti varnostnega arhiva je zagotovilo, da je kopija enaka originalu.

Repository Self-Healing - Periodična opravila testiranja vseh varnostnih kopij in replik v repozitoriju, ki po potrebi tudi samodejno odpravijo napake, za katere je to mogoče.

Full Synthetic Data Storage - Obnovitev iz katerekoli obnovitvene točke, tudi če predhodne inkrementalne kopije ni ali pa je pokvarjena.

Automated Job Retries - Po potrebi večkratno ponavljanje neuspešnega opravila in tudi nadaljevanje od tam, kjer je v prejšnji iteraciji prišlo do izpada, namesto od začetka.

Uporabnost NAKIVO

Fast and Easy Deployment - Hitra in enostavna namestitev na strežnike Windows ali Linux, možnost vnaprej v celoti pred-nastavljenih navideznih strojev.

Intuitive Web UI - Upravljanje iz enostavnega intuitivnega spletnega vmesnika, mogoče poganjati tudi na tablicah.

Job Grouping - Večja podjetja in si svojo postavitev organizirajo svojim potrebam primerno z logičnim grupiranjem opravil in administracijo po več le-teh hkrati.

Advanced Reporting - seznanjanje s statusi opravil preko samodejnih e-poštnih poročil o nalogah, na razpolago so tudi podrobna PDF poročila za vse naloge ali logične grupe.

Podpora strežniških oblakov

Single-Click Integration with Amazon Cloud - Enostavna integracija v strežniški oblak Amazon EC2 za varnostno arhiviranje na oddaljeno lokacijo.

vCloud Director Support - Varnostne kopije in replike navideznih strojev vCloud Director vApp, delne ali popolne obnovitve nazaj v vApps.

Integration with Various Public and Private Clouds - Integracijo z večino javnih in zasebnih strežniških oblakov - varnostno kopiranje navideznih strojev v oblakih ali koriščenje oblakov oddaljene varnostne kopije.

Prihranki

Built-in Database, no Agents - Lastna baza za vodenje vseh lastnih podatkov, brez dodatnih agentov za navidezne stroje ali navidezne strežnike ESX(i).

Low Resource Consumption - Majhne namestitvene zahteve - strežnik z dvema procesorskima jedroma in 4 GB delovnega pomnilnika.

Linux Support - Popolna namestitev rešitve na Linux za okolja brez prostih Windows Licenc.

Lowest TCO, Fastest ROI - Licenciranje in vzdrževanje Nakivo Backup & Replication je običajno za dva- do štiri-krat nižje od konkurence.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.nakivo.com/company/press-releases/upcoming-v7.4/

### ### ###

O podjetju Nakivo

Nakivo je mlado zasebno podjetje iz Silicijske doline, nastalo je leta 2012 in je najhitreje rastoči ponudnik rešitev za varnostno arhiviranje navideznih strojev VMware. Nakivo razvija in trži linijo naprednih izdelkov za zaščito podatkov v navideznih okolij, varnostno arhiviranje, replikacijo in obnavljanje navideznih strojev. Podjetje je dobičkonosno že od samega nastanka, je eno od najhitreje rastočih tehnoloških podjetij in je uvrščeno na CRN seznam "Emerging Vendor 2013".

Nakivo Backup & Replication je posebej za virtualizacijo narejena platforma za zaščito in reševanje navideznih strojev VMware in podatkov v njih - na lokaciji, z oddaljenega mesta ali v oblaku. Vključuje lokalno in oddaljeno varnostno kopiranje in replikacijo, tudi strojev z aktivnimi aplikacijami in podatkovnimi bazami. Ob tem poskrbi še za pospeševanje prenosov po omrežju, deduplikacijo, stiskanje in šifriranje podatkov, nastavljivo granularno obnavljanje, ponuja pa tudi spletni uporabniški vmesnik, napredno poročanje in podporo za vCloud Director.

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: https://www.nakivo.com/company/press-releases.html

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com