O-STA

Telekom Slovenije je tudi letos za kakovostno bivanje otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič doniral 20.000 evrov

Donacija RKS

Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije (RKS) tudi v letošnjem letu doniral sredstva v višini 20.000 evrov, ki jih je tokrat namenil postavitvi multifunkcijske dvorane v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Dvorana se razteza na 200 m2 površin, namenjena pa je plesnim, glasbenim, športnim in drugim skupinskim vajam ter prireditvam.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič že od leta 1956 skrbijo za zdravje otrok. Danes je to sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer potekajo zdravstvena letovanja in rehabilitacije, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, pa tudi letovanja otrok iz socialno ogroženih okoljih, šol in vrtcev v naravi ter priprave mladih športnikov v okviru športnih taborov. Vsako leto ga obišče več kot 15.000 otrok in mladostnikov, ki sodelujejo v različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programih med prijetnim bivanjem tik ob morju.

Leta 1997 je bil zgrajen hotel Bor, ki je imel tudi notranji bazen. V njem so se izvajale terapije za otroke na zdraviliškem zdravljenju, veliko otrok pa se je v njem tudi naučilo plavati. Bazen v Boru je glede na potrebe sčasoma postal premajhen, zato je bil leta 2009 zgrajen večji pol-olimpijski bazen v hotelu Arija, enem izmed nastanitvenih kompleksov Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, bazen v Boru pa jeseni 2012 prenehal z obratovanjem. V 2013 je bila zato pripravljena prva idejna zasnova za vzpostavitev multifunkcijske dvorane, danes pa je bila dvorana uradno odprta za uporabo.

Donacijo Rdečemu križu Slovenije je v imenu Telekoma Slovenije predstavnikom RKS, mag. Ani Žerjal, vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, Renati Brunskole, generalni sekretarki RKS, in dr. Dušanu Kebru, predsedniku RKS, predal Tomaž Jontes, direktor tržnega komuniciranja v strateški poslovni enoti Poslovni trg.

Na fotografiji (od leve proti desni): mag. Ana Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, Tomaž Jontes, direktor tržnega komuniciranja v Telekomu Slovenije, Renata Brunskole, generalna sekretarka RKS, in dr. Dušan Keber, predsednik RKS