O-STA

Začetek kampanje Partycipiraj in 28. obletnica delovanja Mladinskega sveta Slovenije

Ljubljana, 25. april 2018 - Mladinski svet Slovenije, krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju in reprezentativna organizacija za zagovarjanje interesov mladih v Republiki Sloveniji, je ob začetku volilne kampanje za volitve v Državni zbor RS in 28. obletnici svojega delovanja organiziral novinarsko konferenco, ki je potekala v sredo, 25. 04. 2018, predstavil začetek kampanje Partycipiraj in programski dokument ''Predlogi ključnih ukrepov MSS na volitvah v Državni zbor RS 2018''.

Partycipiraj bo osrednja kampanja Mladinskega sveta Slovenije v času volilne kampanje za Volitve v Državni zbor. Kampanja se bo osredotočala na spodbujanje mladih k politični participaciji in na politične stranke, z opozarjanjem na problematiko mladih.

Tibor Vöroš, podpredsednik MSS, je predstavil aktivnosti kampanje Partycipiraj, ki bodo obsegale natečaj za najboljši slogan, ki bo mlade vzpodbujal k družbeni aktivaciji; ustvarjanje spletnih viralnih vsebin; sodelovanje z influenserji; video soočenje političnih strank in terenske aktivnosti.

Tibor Vöroš je ob tem poudaril, da so ''aktivnosti MSS ob kampanji Partycipiraj naravnane k temu, da nagovarjajo mlade preko kanalov, ki jih mladi uporabljajo. Vse naše aktivnosti in dejavnosti se zasnovane tako, da mlade vključujejo, gradijo na njihovem mnenju in jih vzpodbujajo in opolnomočijo za aktivacijo v družbenem in političnem življenju.''

Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije (v nadaljevanju MSS), je predstavil programski dokument 'Predlogi ključnih ukrepov MSS na volitvah v Državni zbor RS 2018'. V dokumentu, ki ga je oblikovala Komisija za mladinske politike na MSS, so na politične stranke naslovljene zahteve mladih na naslednjih področjih: zaposlovanje, stanovanjska problematika in participacija. Med zahtevami lahko najdemo: uvedbo kontinuiranega procesa vseživljenjske karierne orientacije; ureditev nacionalne sheme pripravništev; podvojitev fonda trajno najemniških stanovanj; dvig odstotka BDP oz. javnih sredstev, namenjenih za gradnjo najemniških stanovanj; vključitev predstavnika mladih v Ekonomsko-socialni svet in Državni svet RS in znižanje starostne meje za pridobitev volilne pravice na 16 let.

Tin Kampl je ob tem povedal: ''Stranke v besedah velikokrat mlade postavljajo na prva mesta, realnost pa je na žalost velikokrat drugačna. V mladinskem sektorju smo zato pripravili nabor ključnih ukrepov, ki so namenjeni direktnemu izboljšanju položaja mladih. Naše predlogi in zahteve so naslovljene na politične stranke, ki so vabljene, da so da naših zahtev opredelijo ali jih vključijo v svoje programe. Čas je, da se mlade v družbi in politiki postavi na ustrezno mesto.''

Za vprašanja ali pojasnila nas kontaktirajte na pr@mss.si ali 040 797 994 (Klemen).

Mladinski svet Slovenije



IMG_20180425_131200.jpg

​​

DSC_1324.JPG

​​

DSC_1328.JPG