O-STA

Škrabčeva domačija v petek, 11. maja, ob 19. uri vabi na druženje z Jojem Nesbøjem in Ksenijo Horvat

Nagrajen, hvaljen in bran: svetovno znani avtor detektivk na mednarodni turneji predstavlja
Macbetha (v slovenskem prevodu delo izšlo pri založbi Didakta), najnovejši primer detektiva
Harryja Holea. Za njim je več kot 33 milijonov natisnjenih izvodov, pomembne nagrade
in množice navdušencev.
V petek, 11. maja, ob 19. uri
vas vabimo v skedenj Škrabčeve domačije
na elitno druženje s kraljem detektivk
Jojem Nesbøjem
in Ksenijo Horvat,
novinarko in televizijsko voditeljico.
Pogovor, ki bo potekal v angleškem jeziku,
bo simultano prevajan v slovenski jezik.
Jo Nesbø je diplomiran ekonomist, pisal je za časopis o financah in nekaj let živel od borznega posredništva, bil je tudi nogometaš. Ko je leta 1997 objavil Netopirja, je med ljubitelji skandinavskih detektivk završalo, da je na prizorišču nov lik. Harry Hole, detektiv, je v hipu zbudil absolutno naklonjenost in po dvajsetih letih lahko rečemo, da je z vsako novo knjigo samo še rasla.
Ob vsem tem Harry Hole sploh ni mož, ki bi ga hoteli za zeta. Trmast, požvižga se na pravila in avtoritete. Pije, itak. Najslabši javni uslužbenec, a pri tem najboljši detektiv za najbolj zapletene primere. Deluje po svojih pravilih, med sodelavci pa vseeno velja za dobrega policista z visokimi moralnimi standardi in tenkočutnim smislom za pravičnost. In čustven, navsezadnje. Muči ga precej zapleteno, da ne rečemo brezupno, razmerje z ljubljeno Rakel -- kolikor mu to dopuščajo siceršnje deloholične in alkoholične epizode.

Kako avtor živi s tem čudakom, kako ga ustvarja vedno znova in skupaj z njim razrešuje najbolj zapletene kriminalne primere? Kako jima danes, ko vsako novo zgodbo čakajo prevajalci v štirideset jezikov, uspe ostati v Oslu in zgolj z najožjimi sodelavkami in kolegi reševati vedno nove primere? Kako ...?
Bomo vprašali.
Ostanite še naprej z nami!
Zaradi Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR - Splošna uredba EU o varstvu podatkov) bomo v mesecu maju na vaš naslov poslali "Obrazec za privolitev za obdelavo vaših podatkov", na katerem bo vaš podpis jamčil, da dovoljujete, da na vaš naslov pošiljamo vabila na dogodke na Škrabčevi domačiji.
V kolikor vaše privolitve v doglednem času ne bomo prejeli, vas bomo primorani izbrisati iz zbirke naslovov za pošiljanje vabil na dogodke Škrabčeve domačije.