O-STA

Forcepoint NGFW - potrdilo o skladnosti CC - Common Criteria

Forcepoint, vodilni proizvajalec rešitev za napredno zaščito informacijskih omrežij, podatkov in uporabnikov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

sporoča, da je še ena različica programske opreme za požarne pregrade Forcepoint - različica 6.3.1 - dosegla še en tip skladnosti s predpisi "Common Criteria" ali na kratko CC. Požarne pregrade Forcepoint (prej Stonegate) oz. programska oprema, ki jih poganja, že več let ustrezajo enemu od najbolj strogih standardov in zahtev produktne varnosti IT izdelkov. 12. marca 2018 je programska različica 6.3.1 postala skladna tj. pridobila potrdilo "Collaborative Protection Profile for Stateful Traffic Filter Firewalls Version 1.0" v okviru programa "National Information Assurance Partnership (NIAP) Common Criteria Evaluation and Validation Scheme (CCEVS)".

Podjetja, in vladne agencije, ki iščejo zanesljive izdelke, se običajno zanašajo ali na skladnostna potrdila ali na ocene Gartnerjevih analitikov. Kar se tiče požarnih pregrad pa še pogosto na ocene neodvisnega testnega laboratorija NSLabs. Forcepoint NGFW se že leta, z običajnimi izjemami ob menjavi lastnika, ponaša z dobrimi ocenami v vseh treh primerih. CC skladnost na primer zagotavlja, da proizvajalec IT izdelka izpolnjuje zelo stroge zahteve glede kvalitete in varnosti produkta, pa tudi glede transparentnosti, kar je npr. še posebej pomembno za vladne organizacije ali pravniška podjetja. Forcepoint se trudi dobavljati najbolj kvalitetne, zanesljive in zmogljive varnostne rešitve za zaščito vseh vrt omrežij, od najbolj običajnih do kompleksnih okolij tipa SD-WAN ipd.

Potrdilo o skladnosti in podrobnosti je mogoče najti tukaj:

https://www.niap-ccevs.org/Product/Compliant.cfm?PID=10854

Stranke z ustreznimi licencami lahko snamejo NGFW 6.3.1 na sledeči povezavi za produktno podporo:

https://support.forcepoint.com/Home

Domača stran družine rešitev Forcepoint NGFW:

https://www.forcepoint.com/product/network-security/forcepoint-ngfw

Pregled skladnostnih potrdil Forcepoint NGFW:

https://www.forcepoint.com/forcepoint-ngfw-certifications

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://blogs.forcepoint.com/insights/forcepoint-ngfw-software-achieves-updated-common-criteria-certification

### ### ###

O podjetju Forcepoint

Forcepoint je nastal z združitvijo podjetja Websense ter Raytheon Cyber Products in pridružitvijo bivšega Intel-McAfee oddelka za napredne požarne pregrade.

Websense je bil vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej je ponujal tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov, leta 2010 pa so pod ime TRITON združili popolno kombinacijo rešitev za zaščito spletnega prometa, prometa elektronske pošte ter poslovnih podatkov, v opcijski kombinaciji na lokaciji nameščenih rešitev ali storitev v strežniškem oblaku.

V prvi polovici leta 2015 je Websense postal lastništvo podjetja Raytheon, ki je največji ponudnik storitev in rešitev kibernetske varnosti za ameriško obrambno ministrstvo. Konec leta 2015 se je Websense-u pridružil še bivši oddelek podjetja McAfee za napredne požarne pregrade - prej Stonesoft in Sidewinder. Od 14. 1. 2016 naprej poslujejo pod enotnim imenom Forcepoint.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.forcepoint.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com