O-STA

Zmagovalec Info Security PG's 2018 Global Excellence Awards

Avecto, ponudnik inovativne programske opreme Defendpoint namenjene proaktivni zaščiti delovnih postaj brez vpliva na produktivnost uporabnikov, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora,

je glede na Info Security Products Guide prejemnik zmagovalne nagrade v kategoriji "Company Milestone of the Year", in sicer na podlagi najhitrejše in najbolj inteligentne različice produkta Avecto Defendpoint doslej. Nagrada je namenjena inovativnim podjetjem in rešitvam iz področij informacijskih tehnologij in kibernetične varnosti, ne vsem temveč takrat, kadar predstavijo za industrijo revolucionarne izdelke, rešitve ali storitve, ki so pomembni mejniki in so velik napredek v dvigovanju vsesplošne informacijske varnosti.

Večina podjetij in organizacij se še kar naprej zelo muči z izzivi kibernetične varnosti in marsikdo še ni dojel, da je velik delež groženj mogoče eliminirati dokaj enostavno z ukinitvijo administratorskih pravic. A se še spomnimo v katerem desetletju je Microsoft začel promovirati prva Okna z ločevanjem na navadne uporabnike in administratorje? Administratorjev bi naj bila le peščica, a po vseh teh letih jih ima tak dostop še vedno preveč, ali pa stalno, namesto samo in striktno za opravila, za katera so posebne pravice zares potrebne. Pred kratkim smo omenili Avecto poročilo o ranljivostih Microsoft-ove programske opreme in operacijskih sistemov, v katerem ugotavljajo, da je kar 80 odstotkov od teh kritičnih varnostnih pomanjkljivosti mogoče nevtralizirati z ukinitvijo administratorskih pravic.

Z integriranimi tehnologijami za upravljanje aplikacij, privilegiranih identitet in funkcij, ki le-te potrebujejo, lahko s pomočjo Avecto Defendpoint dosežemo ravnovesje med produktivnostjo sodelavcev in splošno kibernetsko varnostjo informacijskega sistema podjetja.

Ukinitev administratorskih pravic je lahko enostavna in hitra iz centralnega sistema za vse strežnike in delovne postaje z operacijskimi sistemi Windows ali Mac, Avecto Defendpoint služi vzpostavljanju okolja z najnižjimi zadostnimi uporabniškimi prioritetami.

Demo: https://engage.avecto.com/demo-defendpoint

Originalni citat

Mark Austin, CEO in soustanovitelj, Avecto: "I'm honored to lead an organization that is dedicated to securing enterprises and simplifying security. In today's evolving threat landscape, it's crucial to provide employees with the ability to stay productive while not compromising security. InfoSec PG's recognition is a testament to the work our team has done to protect more than 8 million users across the globe."

Avecto Defendpoint v5.0.

Kako enostavno vzpostaviti least-privilege - ali na nek način zero-trust - mentaliteto kar čez noč : z Avecto Quick Start!

Avecto Defendpoint gradi na preizkušeni tradiciji ene od najboljših real-time varnostnih rešitev za končne sisteme. Nove funkcionalnosti rešitve ciljajo na podjetja, ki iščejo najnovejše tehnologije za doseganje največje možne stopnje varnosti, v teh časih je to uveljavljanje najmanjšega možnega nabora pravic za produktivno delovno okolje. Avecto je vzpostavil delovni okvir za hitro umestitev rešitve v delovno okolje na podlagi vnaprej pripravljenih nastavitev in kombinacij - Quick Start policy. To pomeni, da lahko rešitev implementirate tako rekoč čez noč, ne glede na to ali imate pod nadzorom 10 ali 1000 končnih sistemov. Pravilniki so razdeljeni po uporabniških vlogah, od pisarniških delavcev do sistemskih administratorjev, vsakemu pripada nabor pravil in različne strategije obdelave izjem kot so kadar se zazna neznano aplikacijo, ali aplikacijo, katero rešitev pozna a ji v osnovi ne zaupa. Na ta način lahko organizacije na hitro vzpostavijo osnovni sistem in ga potem hitro, ali po potrebah postopoma tudi podrobneje prilagajajo, brez posebnega motenja končnih uporabnikov. Funkcionalnost so dali na preizkus strankam in odziv je bil množično pozitiven. Mnoge organizacije so pri tem računale tudi na posledično možnost hitrejšega uveljavljanja najprimernejših praks, katere so zahtevane v GDPR in podobnih industrijskih regulativah.

Defendpoint 5.0 ima seveda precej drugih izboljšav, čeprav smo se tokrat odločili izpostaviti Quick Start. Med njimi je na primer izboljšan aplikacijski nadzor - Trusted Application Protection (TAP), ki je učinkovit način zaustavljanja napadov na pogosto targetirane vsakodnevno rabljene in zato vnaprej odobrene kot so Microsoft Office, Adobe ali spletni brskalniki.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

https://www.avecto.com/news-and-events/news/avecto-named-winner-of-info-security-pgs-2018-global-excellence-awards

### ### ###

O podjetju Avecto

Avecto je vodilni ponudnik programskih tehnologij za zaščito končnih računalniških sistemov oz. delovnih postaj. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2008 v Združenem Kraljestvu, sedaj pa ima že tri lokacije po svetu. Z rešitvami podjetja lahko natančno določimo kdo lahko dostopa do česa, kdaj in kako, s čimer se zagotovi proaktivna zaščita sistema brez negativnega vpliva na produktivnost. Programska oprema Defendpoint za sprotno zaščito končnih sistemov - endpoint - omogoča več kot 8 milijonom uporabnikov po vsem svetu opravljati vsa dela brez koriščenja administratorskih ali drugih posebnih privilegiranih računov. S tem dosežemo tisto pravo ravnotežje med zelo varnim običajno a premalo uporabnim, ter popolnoma odprtim a na napade zelo občutljivim delovnim okoljem. V inovativno rešitev Defendpoint so integrirali tehnologije za upravljanje privilegiranih identitet, nadzor in omejevanje aplikacij in delovnega okolja, ter napredno analitično tehnologijo za prepoznavanje vdorov.

S tem pristopom lahko zaustavijo kibernetične napade, omejujejo notranje grožnje, pomagajo ohranjati skladnost s predpisi, ter povečujejo operativno učinkovitost podjetja in zaposlenih.

Več o podjetju Avecto najdete na spletnih straneh: http://www.avecto.com/

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, produktni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com