O-STA

Mednarodni otoček na Škisovi tržnici 2018

Od letošnje Škisove tržnice je minilo že deset dni, kljub temu pa so spomini še vedno zelo živi. 10. maj je bil dan, ko so Kardeljevo ploščad, na že 21. Škisovi tržnici preplavili študentje. Pa to ni bil le praznik študentskih klubov, temveč dan, ko so praznovali vsi študenti v Sloveniji, tudi tisti, ki prihajajo iz tujine ter jim naša domovina predstavlja le začasen študentski dom.

Mednarodni otoček predstavlja sedmi otoček na najbolj domači tržnici. Letos so se nam zopet na otočku pridružili mladi, ki so v Slovenijo prišli na študijski obisk, izmenjavo ali pa pri nas opravljajo prostovoljsko prakso ter različne organizacije, ki pri nas skrbijo za mobilnost študentov in priložnosti v tujini. Vsi sodelujoči so po otvoritvenem mimohodu svoje poglede, izkušnje, mnenja, predvsem pa kulinarične dobrote z obiskovalci delili med 12. in 16. uro.

Otoček so letos sestavljali Klub Istrskih študentov Rijeka, Društvo hrvaških študentov v Sloveniji, pa tuji študenti iz Makedonije, Litve, Kitajske, Nemčije, Nizozemske, Japonske, Južne Koreje in Turčije. S kenijsko hrano pa so nas razvajali medicinci, ki se bodo v kratkem udeležili humanitarne odprave v tej afriški državi. S študenti in vsemi mladimi po srcu pa so se družili tudi člani društev Japonološko društvo IKKYU, Društvo študentov koreanistke, AEGEE Ljubljana, BEST, IAESTE in Zavoda Voluntariat.

Vsem sodelujočim, kot tudi tistim, ki so obiskali naš Mednarodni otoček, se zahvaljujemo za soustvarjanje edinstvenega utripa Škisove tržnice. Se vidimo prihodnje leto!