O-STA

V Velenju 25. maj v znamenju mladosti in športa - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 23. maj 2018 - V petek, 25. maja 2018, bo od 8.30 do 12. ure na mestnem stadionu v Velenju potekala 13. otroška olimpijada. Na ekipnem atletskem tekmovanju se bodo pomerili učenci 8. in 9. razredov velenjskih osnovnih šol, v štafeti pa bodo sodelovali tudi učenci 7. razredov. Predvidoma ob 12. uri bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič pozdravil mlade športnike in najboljšim podelil priznanja.

Tudi sicer bodo 25. maja 2018 vse velenjske osnovne šole imele športni dan. Učencem bodo predstavniki različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike. Letos se bodo učenci 1., 2. in 3. razredov preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih); 2 ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip se bo med seboj pomerilo v otroški atletiki na osrednjem igrišču na mestnem stadionu. Na velikem pomožnem igrišču bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). 5. razredi bodo na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, košarko in petanko, 6. razredi pa tenis, odbojko na mivki, nogomet in mini golf na TRC Jezero. 7. razredi bodo ribarili v Škalskem jezeru ter streljali, sabljali in taborili na bližnjem travniku, učenci 8. in 9. razredov pa se bodo preizkusili v konjeništvu v Konjeniškem centru Velenje.

Otroško olimpijado organizira Športna zveza Velenje v sodelovanju z Mestno občino Velenje in športnimi društvi, ki delujejo na območju mestne občine Velenje.