O-STA

Župan sprejel igralke in vodstvo Ženskega rokometnega kluba Velenje - SZJ Mestne občine Velenje

ŽRK Velenje

Velenje, 25. maj 2018 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj popoldan v mestni hiši sprejel igralke in vodstvo Ženskega rokometnega kluba Velenje. Ekipi je čestital za uvrstitev v 1.A ligo in tudi za vse druge uspehe. Zahvalil se jim je za odlično promocijo našega mesta in za ves trud, ki ga vlagajo, da dosegajo takšne rezultate. Povedal je, da je Mestne občine Velenje vedno podpirala delovanje kluba in da si bomo prizadevali, da bo tako tudi v prihodnje in da je prav, da k sodelovanju v takšnih športnih klubih privabimo čim več mladih. Uspehi Ženskega rokometnega kluba Velenje mlade zagotovo motivirajo, zato upamo, da se bo klub v prihodnosti še okrepil.

Ženski rokometni klub Velenje je klub z bogato tradicijo in za njimi je odlična sezona. 13. maja so članice odigrale zadnjo tekmo te sezone. Premagale so Ženski rokometni klub Šempeter Vrtojba z rezultatom 36:23 in s tem osvojile naslov državnih prvakinj 1.B Lige ter se vrnile nazaj v 1.A Ligo.

Pred dnevi, 19. maja, pa so bile odlične tudi mlajše deklice A, ki so z rezultatom 30:25 v Rdeči dvorani Velenje premagale RK Krim in osvojile zlato medaljo in naslov državnih prvakinj.

Vodstvo kluba in igralke so se županu in Mestni občini Velenje zahvalili za podporo in obljubili, da bodo tudi v prihodnje sledili ciljem po čim boljših rezultatih v 1.A ligi.