O-STA

Na svetovno prvenstvo tudi Rene Rantuša Lampreht

Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 bo imelo močan slovenski pridih, saj poleg Tije Karič in Jana Beka v okviru mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo potuje v Rusijo tudi Rene Rantuša Lampreht.

Član kadetske ekipe Maribora, ki je v letošnji sezoni osvojila naslov slovenskih kadetskih prvakov, ima bogate izkušnje s tem projektom, saj se je preizkusil že v vlogah igralca in trenerja. "Leta 2016 sem bil izbran v skupino, ki je bila povabljena v Milano na turnir mladih do 14 let. Takrat smo s soigralci in trenerjem Žikico Vuksanovičem osvojili turnir in skupno premagali 32 držav, sam pa sem bil kapetan svojega moštva. Za nagrado smo si ogledali še finalno tekmo Lige prvakov," se spominja prvega dogodka Rene, ki je že leto kasneje odpotoval v Saint Petersburg.

"Marca 2017 sem bil najprej povabljen v Hamburg na žrebanje skupin za Saint Petersburg, skupaj s fantom iz Kitajske in dekleta iz Japonske. Vsi trije smo sodelovali pri televizijskem prenosu žreba. Nato sva z očetom konec junija odpotovala v Saint Petersburg, kjer je potekal peti dogodek Nogomet za prijateljstvo 2017. V sklopu tega je bil organiziran tudi Mednarodni otroški forum, na katerem so sodelovali mladi udeleženci iz 64 držav. Vsak dan smo imeli treninge, skupne predstavitve, ogled mesta, zelo dobro pa je bilo poskrbljeno tudi za varovanje. Sam sem opravljal vlogo trenerja oranžne ekipe, v katero so bili vključeni igralci iz Španije, Argentine, Azerbajdžana, Singapurja, Libije, Češke, Bolgarije in Bolivija. Na koncu smo tudi zmagali in svojili pokal," razloži Rene in prizna, da je delo trenerja precej težje, kot si je predstavljal.

Tu pa se zgodba še ne zaključi, saj je Rene nedavno prejel novo razveseljivo novico. "Pred kakšnim mesecem sem dobil uradno povabilo v Moskvo, kjer bom t.i. častni gost. Obiska se zelo veselim in komaj čakam, da vidim tudi letošnji spektakel, ki bo zagotovo lep in veličasten," se veseli projekta Nogomet za prijateljstvo in svetovnega prvenstva v Rusiji Rene, navdušen nad nepozabnimi nogometnimi trenutki. "Glede na to, da sem star šele 16 let, sem videl in doživel velike stvari, ki si jih bom vsekakor zapomnil za celo življenje."