O-STA

Tudi ta konec tedna bo v Velenju pestro - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 31. maj 2018 - Tudi ta konec tedna bo v Velenju obarvan s številnimi dogodki. Jutri, 1. junija, ob 20. uri na Titovem trgu pripravljamo koncert ob 60-letnici Šolskega centra Velenje. Kot predskupina bo nastopila domača glasbena skupina Mihajlov trio, nato pa bo sledil koncert skupine Mi2.


Prav tako v petek se bo ob 20. uri na Smučarskoskakalnem centru Velenje začela 2. tekma za pokal Mestne občine Velenje, gre za tekmo v smučarskih skokih na HS 45 in HS 70 v kategorijah za deklice in dečke stare od 13 let do kategorije absolutno.

V Rdeči dvorani Velenje bo v soboto, 2. junija, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, potekalo srečanje Združenja multiple skleroze Slovenije ob praznovanju dneva multiple skleroze in 45-letnici delovanja združenja. Srečanje se bo začelo ob 11. uri.


Ob 11. uri pa se bo v soboto pri spomeniku Petelinjeku v Vinski Gori začela tudi proslava v počastitev 74. obletnice uboja treh padlih borcev 3. bataljona Tomšičeve brigade na Petelinjeku leta 1944.


Zanimivo pa bo v soboto tudi na Titovem trgu, kjer se bo ob 15. uri začel 10 "Streetball" Velenje - Tomaž Vaupotič - Wimpy Memorial. Ogledali si boste lahko turnir trojk (3 na 3), tekmovanje v metanu trojk in tekmovanje v zabijanju. Dogajanje pa bo obogateno s pestrim glasbenim in plesnim programom. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen v telovadnico Šolskega centra Velenje.

Društvo modelarjev MODELAR bo v času med 1. in 3. junijem na Velenjski plaži pripravilo tradicionalno mednarodno tekmovanje z modeli čolnov na daljinsko vodenje za pokal Mestne občine Veleje. Tekmovanja se bo udeležilo več kot 70 tekmovalcev iz 11 držav. Tekmovanje šteje za državno prvenstvo - ZTKS in "iMBRA Eastern League" - Mednarodne zveze tekmovalnih čolnov, NAVIGA - Svetovne zveze za modelarstvo in modelarski šport. V petek bodo med 12. in 18. uro potekali prosti treningi, v soboto med 9. in 18. uro bodo klasifikacijske vožnje, v nedeljo, 3. junija, pa si lahko med 9. in 12.30 ogledate finalne vožnje.

Šaleški študentski klub v soboto zaključuje 28. festival Dnevi mladih in kulture - DMK s koncertom, ki bo v soboto od 20. ure naprej na ploščadi pred Max klubom in Mercator centrom Velenje. Nastopile bodo glasbene skupine S.A.R.S., TABU in TAKE OFF.

V soboto in nedeljo pa se bodo starejši dečki Rokometnega kluba Gorenje (rojeni 2004 in mlajši) borili za naslov državnih prvakov. V soboto bosta ob 10. in 12. uri na parketu Šolskega centra Velenje polfinalni tekmi, v nedeljo ob 11. uri bo v Rdeči dvorani Velenje tekma za 3. mesto, ob 12.45 pa veliki finale.