O-STA

Ulična košarka v Europarku

Ljubitelji košarke so v soboto, 9. junija, ob 11. uri vabljeni na kvalifikacijski turnir v sklopu projekta Ulična košarka 3 na 3 2018. Na vrhnjem parkirišču Europarka Maribor se bodo osnovno- in srednješolci pomerili v košarkarskih spretnostih, medtem ko jih bodo preostali obiskovalci lahko glasno spodbujali.

Ulična košarka

Pri ulični košarki igrata dve ekipi trojk na en koš, pri čemer je najpomembnejše pravilo t. i. fairplay - poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ob igrišču je tudi nadzornik, ki tedaj, ko se ekipi ne moreta sporazumeti, sprejme dokončno odločitev. Vsaka ekipa šteje štiri igralce, tekmo igrajo trije. Udeležba na Ulični košarki 3 na 3 2018 je brezplačna. Ekipe, ki želijo sodelovati, morajo najmanj tri dni pred tekmovanjem oddati izpolnjeno prijavnico. Vse lokacije so navedene na Europarkovi spletni strani.

Kvalifikacijski turnirji po slovenskih nakupovalnih središčih in veliki finale

Ulična košarka se trenutno seli po slovenskih nakupovalnih središčih. Svoj talent so mladi že lahko pokazali na kvalifikacijskem turnirju v Centru Interspar Vič, ki je potekal preteklo soboto. 16. junija sledi kvalifikacijski turnir v Citycentru Celje in 23. junija v Cityparku v Ljubljani. Na dan turnirja v mariborskem Europarku bodo kvalifikacije potekale tudi v Športnem parku Postojna. Zmagovalne ekipe kvalifikacijskih turnirjev bodo poleg preostalih nagrad prejele brezplačno udeležbo na enem od turnirjev SAMSUNG DP KOŠARKE 3X3. Prav tako se bodo najboljše ekipe 15. septembra pomerile na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani.

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta:tjasa.toni-skubic@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider

Public Relations

SES Spar European Shopping Centers GmbH

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Verena Wegscheider@ses-european.com

Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450

Europark - managed by SES Spar European Shopping Centers GmbH