O-STA

Začenja se prvenstvo Nogometa za prijateljstvo

V torek se v Moskvi začenja prvenstvo Nogometa za prijateljstvo, kjer se bodo v nogometnih veščinah pomerili otroci iz 211 držav in regij po celem svetu. Med njimi bodo tudi slovenski predstavniki, na čelu z Janom Bekom, ki bo opravljal vlogo trenerja ekipe "Western Gorilla".

Ekipa "Western Gorilla" bo s tekmami začela v skupini D, kjer so še moštva "Angel Shark", "Koala" in "Grev's Zebra." Vse ekipe so poimenovane po ogroženih živalskih vrstah, saj je eden izmed osrednjih namenov projekta tudi opozarjanje na problematiko onesnaževanja okolja in posledic za floro in fauno.

Jan Bek bo v ekipi "Western Gorilla" vodil mlade nogometaše iz Uzbekistana, Kajmanskih otokov, Luksemburga, Mongolije, Gibraltarja in Izraela. Ekipe so organizirane po principu projekta, ki združuje športnike različnih narodnosti, spola in telesnih sposobnosti v isti ekipi. Vsi sodelujoči nogometaši so stari 12 let, medtem ko bodo vse mednarodne ekipe prijateljstva vodili mladi trenerji od 14 do 16 leta starosti, ki bodo prav tako predstavljali različne države.

Slovenija je preteklo leto dosegla izjemen uspeh, saj si je Rene Rantuša Lampreht v vlogi trenerja s svojo ekipo pokoril vso svetovno konkurenco.