O-STA

Micro Focus bo Utimacu predal oddelek naprednih HSM rešitev Atalla

21.1.2018
Micro Focus, vodilni ponudnik celovitih programskih in varnostnih rešitev, in sedmi največji dobavitelj programsko orientirane opreme na svetu, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

18. maja 2018 sta Micro Focus ter eden od dveh vodilnih svetovnih proizvajalcev strojnih varnostnih in šifrirnih modulov HSM Utimaco napovedala, da bo Utimaco od Micro Focus-a odkupil oddelek Atalla. Atalla je svetovno znana platforma HSM modulov za plačilne sisteme Atalla HSM ter Enterprise Secure Key Manager (ESKM). Pričakujejo, da bo prevzem zaključen do jeseni 2018.

Micro Focus je pravzaprav Atalla produkte pridobil šele pred malo več kot enim letom od podjetja HPE s prevzemom celotnega njihovega oddelka 'programskih' varnostnih in drugih rešitev za podjetja HPE Enterprise Software; v narekovajih zato, ker to ni zgolj programska oprema, temveč tudi namenske naprave, na katerih lahko poganjajo to opremo stranke, ki preferirajo fizično umestitev rešitev v svoje okolje.

V naši tržni regiji Evrope je Mariborsko podjetje REAL Security zastopnik in distributer obeh podjetij tj. za MicroFocus in za Utimaco, tako da se za obstoječe in morebitne prihodnje stranke pri nas ne bo prav dosti spremenilo. Utimaco, ki ima sedež v Nemčiji, se je namreč zavezal, da bo obdržal in še naprej razvijal produktno linijo Atalla, da bo nudil maksimalno tehnično in drugo podporo obstoječim strankam, ter tudi da bo še naprej razvijal integracijske rešitve s produkti, ki ostajajo v lasti MicroFocus-a, kot so na primer Voltage Data Security.

Utimaco je zainteresiran predvsem za dodatni prodor na finančna tržišča oz. za ponudbo rešitev podjetjem in organizacijam, ki opravljajo velike količine finančnih transakcij dnevno, predvsem za svoje stranke oz. komitente. Produkti Atalla so cveteli ravno na tem tržišču. Ker Utimaco proizvaja splošno namenske HSM-e že več kot 20 let in je pri tem zelo uspešen, je eden od dveh vodilnih svetovnih ponudnikov, se pričakuje veliko sinergije od združitve obeh produktnih linij pod eno streho. Zato nameravajo v rešitve Atalla v prihodnje še veliko dodatno investirati.

Izjava

Malte Pollmann, Utimaco CEO: "Utimaco is fully committed to continuing and investing further in the Atalla product portfolio. Atalla customers will benefit from Utimaco's commitment to certified security, product quality and innovation. In short, customers should have confidence that a world market leader in HSMs will be aligning resources and security hardware expertise behind the Atalla iconic product line."

MicroFocus se želi osredotočiti predvsem na razvoj rešitev za zaščito podatkov, uporabnikov in aplikacij, ki so jih prevzeli od HPE, to so na primer platforme Voltage, Fortify in ArcSight. HSM rešitve so zanje pomembne kot dodatek oz. v integraciji z drugimi varnostnimi rešitvami, zato se nadejajo, da bo za HSM specializirani proizvajalec zanje bolje poskrbel, sami pa bodi prevzeli sadeže tega uspeha v obliki enostavne in cenene integracije z najbolj napredno HSM platformo.

Izjava

John Delk, vodja trženja in direktor oddelka varnostnih rešitev v MicroFocus: "As two of the leading pioneers in the hardware security modules business, Atalla and Utimaco are a perfect match, operating in complementary markets with aligned strengths that will help drive better alignment for customers and position Atalla for future growth," said Chief Marketing Officer and General Manager of Security for Micro Focus. "We are fully committed to our Security software portfolio and our mission to secure users, applications and data. With innovations such as the recent release of Voltage SecureData Sentry, we are executing on that mission and demonstrating our ability to meet demanding data security challenges at scale, while simplifying and improving time to value."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

" https://www.microfocus.com/about/press-room/article/2018/micro-focus-announces-agreement-with-utimaco-to-divest-atalla-portfolio/

### ### ###

O podjetju Micro Focus

Micro Focus je sedmi največji ponudnik predvsem na znotraj lastne hiše razviti programski opremi temelječih rešitev, ki je nastal leta 1976 kot dobavitelj poslovnih sistemov v okolju COBOL. Mednarodna korporacija s sedežem v Angliji dobavlja programske poslovne rešitve in svetovanje, množico vodilnih rešitev informacijske varnosti iz različnih področij, ter drugo programsko opremo. V okviru podjetja delujejo nekdaj zelo znane enote Borland in Novell, lastijo si tudi produktno linijo SUSE.

Leta 2017 so uspešno zaključili združitev s programskim oddelkom HPE Software, s čimer so prevzeli zelo znane produktne linije s področja varnosti kot so SIEM rešitve - ArcSight; varnostno preverjanje in zaščita aplikacij - Fortify; šifriranje podatkov in sporočilnih sistemov - Voltage; strojni varnostni moduli - Atalla HSM; upravljanje informacijskih procesov - Operation Bridge, Network Operations Management IT Service Management Automation Suite; nadzor in upravljanje informacij - ControlPoint, Content Manager ter Structured Data Manager; varnostno kopiranje in obnavljanje - Data Protector in VM Explorer: upravljanje projektov, portfolija in aplikacij; masovni podatki in analitika - Vertica, IDOL ArcSight ADP; varnostna analitika - ArcSight Investigate ter UBA.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.microfocus.com/

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, produktni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com