O-STA

Zaključeno je začetno preverjanje kritikalnosti v prvi Westinghousovi jedrski elektrarni AP1000®, Sanmen 1

SANMEN, Kitajska - (BUSINESS WIRE) - Družba Westinghouse Electric Company in Kitajska državna korporacija za tehnologijo jedrske energije (SNPTC) sta danes sporočili, da je prva jedrska elektrarna AP1000 na svetu, ki se nahaja v Sanmenu v kitajski provinci Zhejiang, uspešno prestala začetno preverjanje kritikalnosti.

"Danes smo dosegli zadnji večji mejnik pred komercialnim delovanjem Westinghouseove tehnologije za jedrske elektrarne AP1000," je dejal José Emeterio Gutiérrez, predsednik in glavni izvršni direktor Westinghousa. "Smo korak bližje, da našemu naročniku in svetu predamo prvo elektrarno AP1000 na svetu. Z našimi strankami bomo Kitajski zagotavljali varno, zanesljivo in čisto elektriko iz elektrarne Sanmen 1."

Začetnemu preverjanju kritikalnosti sledi sinhronizacija v omrežje. Ko bo Sanmen 1 začela delovati, bo prva delujoča jedrska elektrarna AP1000, ki ponuja inovativen pasiven zaščitni sistem, več plasti varovanja in napreden nadzor za zanesljivost in varnost brez primere.

Kar zadeva močno partnerstvo Wesstinghousa s kitajskim naročnikom, je Gavin Liu, predsednik za azijsko regijo, dejal: "Uspeh Westinghousa na Kitajskem je rezultat skupnega dela Westinghousa in naših kitajskih naročnikov. " Dodal je: "To partnerstvo in ta oblika sodelovanja lahko pripomoreta k nameščanju enot AP1000 po svetu še vrsto let."

Westinghouse trenutno gradi, preizkuša in zaganja šest jedrskih elektrarn AP1000. Projekti so: dve enoti v Sanmenu, v kitajski provinci Zhejiang, dve enoti v Haiyangu, v kitajski provinci Shandong, ter dve enoti v izgradnji v Alvin W. Vogtle Electric Generating Plant blizu kraja Waynesboro v Georgi, ZDA.


Izvorno sporočilo si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180621006216/en/

Kontakti

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374- 4744
vodja za odnose z javnostmi
Email: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com


Vir: Westinghouse Electric Company