O-STA

Westinghouse polni gorivo v drugo jedrsko elektrarno AP1000®

Blok 1 elektrarne v Haiyangu se je pridružil elektrarni Sanmen 1 v procesu zagona

HAIYANG, Kitajska - (BUSINESS WIRE) - Družba Westinghouse Electric Company ter njeni stranki Kitajska državna korporacija za tehnologijo jedrske energije (SNPTC) in Shandongska družba za jedrsko energijo (SDNPC) so danes sporočile, da je prvi blok jedrske elektrarne AP100 Haiyang, ki se nahaja v Haiyangu v kitajski provinci Shandong, začel s polnjenjem goriva.

"To je odličen dan za Westinghouse, naše kitajske partnerje in jedrsko industrijo. Blok 1 v elektrarni Haiyang še naprej dokazuje našo zmožnost dobavljanja varnih in inovativnih rešitev za ustvarjanje elektrike," je dejal José Emeterio Gutiérrez, predsednik in glavni izvršni direktor Westinghousa. Dodal je: "Westinghouse bo nadaljeval z nameščanjem tehnologije AP1000 po svetu in tako predstavljal naš vodilni položaj v tehnologiji v industriji jedrske energije."

Polnjenje goriva v prvem bloku elektrarne Haiyang se je začelo ob 19.36 (GMT+8) danes. Nedavno je prvi blok elektrarne Haiyang v pripravah za polnjenje goriva uspešno prestal potrebno testiranje in regulatorne preglede kitajske Uprave za jedrsko varnost (NNSA). Prvi blok elektrarne Haiyang je izpolni vse pogoje, s čimer je potrdil zmogljivost Westinghousove tehnologije AP1000.

Proces zagona elektrarne vključuje zaključeno fazo testiranja, polnjenje goriva, ki ravno poteka, preverjanje začetne kritikalnosti in sinhronizacijo v električno omrežje s postopnim doseganjem 100% moči.

"Stvari, ki smo se jih naučili, in znanja, ki smo jih delili med Sanmenom in Haiyangom v vseh fazah izgradnje in zagona, so ogromno pripomogli k izboljšavam na področju kakovosti in izvedbe, kar bo pomagalo pri prihodnjih namestitvah AP1000," je dejal Gavin Liu, predsednik Westinghousa za azijsko regijo. "Nadaljevali bomo s skupnim delom z našimi kitajskimi strankami in zagotovili uspeh preostalega testiranja."

Dodatno je David Durham, višji podpredsednik Westinghousa za nove projekte, dejal: "Naše partnerstvo in zaupanje strank se izkazuje z uspešno zaključenimi projektnimi mejniki tako v Sanmenu kot Haiyangu."

Westinghouse ima trenutno v gradnji, testiranju ali zagonu šest jedrskih elektrarn AP1000. Ti projekti so: dve enoti v Sanmen v kitajski provinci Zhejiang, dve enoti v Haiyangu v kitajski provinci Shandong ter dve enoti v gradnji v Alvin W. Vogtle Electric Generating Plant blizu kraja Waynesboro v Georgii, ZDA.

Izvorno različico sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180621006275/en/

Kontakti

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374- 4744
vodja zunanjega komuniciranja
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com





Vir: Westinghouse Electric Company