O-STA

Firewall za celo Slovenijo? Hillstone je predstavil terabitno napravo X10800!

3.7.2018
Hillstone Networks, ponudnik naprednih požarnih pregrad in drugih inovativnih varnostnih rešitev za zagotavljanje odpornosti pred najnaprednejšimi grožnjami, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora,

najavlja naslednji korak v evoluciji požarnih pregrad za velike podatkovne centre - Hillstone X10800. Nova naprava podpira vse varnostne funkcionalnosti večplastne arhitekture požarnih pregrad. Od tradicionalnih storitev te vrste naprav, do najbolj naprednih funkcij s prepoznavanjem uporabnikov, aplikacij in podatkov in na teh informacijah temelječega delovanja.Tale novica je, heh, za marsikoga morda bolj zanimivost kot praktično zelo uporaben podatek, naprava je namreč specificirana za prepustnost do 1Tbps ali en terabit podatkov na sekundo, z aktivirano vso paleto storitev. To je obseg omrežja, katerega je mogoče zaščitimo z eno samo napravo; ne ravno majhno napravo, ampak, vseeno. Sicer se dandanes stvari dokaj hitro spreminjajo in morda... Naprava X10800 je namenjena za hitro rastoče podatkovne centre, med katerimi so predvsem strežniški oblaki različnih vrst in namenov. Promet v le-teh pa lahko po pričakovanjih, ali včasih tudi v nasprotju s pričakovanji, zelo hitro naraste. V takih primerih nam pride prav fleksibilna, zelo zmogljiva in predvsem nadgradljiva rešitev, ki lahko učinkovito raste s potrebami in za več let zagotavlja zanesljivo obratovanje, ter seveda varnost, omrežja.

Cisco recimo predvideva, da bo samo v naslednjih treh letih globalni podatkovni promet dosegel in presegel 20ZB. Pri tem bodo podatkovni centri za poganjanje oblakov ali temelječi na strežniških oblakih predstavljali 94% od tega skupnega prometa po digitalnih omrežjih vsega sveta. Na eksponentno rast prometa je treba odgovoriti z umeščanjem naprav, ki ne le da zadoščajo trenutnim potrebam, ampak bodo lahko rasla z eksponentno rastočimi potrebami vsaj še naslednja tri leta. Hillstone X10800 je ena taka naprava.

Kot vidimo na priloženi sliki - ohišje te naprave je precej velika stvar namenjena vgradnji v strežniško omaro. V slednji zasede kar precej prostora, saj je višine 18U ali 635mm. Distribuirana, v prihodnost usmerjena arhitektura nam ponuja 12 razširitvenih mrež za kontrolne, servisne, vmesniške in stikalne module. Z vmesniškimi moduli je mogoče doseči do 44 priključkov 100GE, do 88 priključkov tipa 10G, ter do 22 priključkov 40GE ali do 132 priključkov 10G.

Celostna redundanca ter umestitvene opcije Active / Active in Firewall Twin Mode so temelj zanesljivega obratovanja naprave in celotnega omrežja. Z zakasnitvijo do največ 10 mikrosekund lahko podpira omrežja z hkrati aktivnimi do 480 milijoni povezav in do 10 milijonov na sekundo zahtev za nove podatkovne povezave.

Eno fizično napravo je mogoče logično razdeliti na do 1000 virtualnih požarnih pregrad, vsaka z lastnimi sredstvi in po potrebi samostojnim upravljanjem, kar je lahko potrebno za podporo obratovanja več-lastniškega strežniškega oblaka.

Izjave

Lingling Zhang, podpredsednik produktov in trženja, Hillstone Networks: "We are proudly introducing the Hillstone flagship product X10800 today. We believe high-performance, scalability and reliability are the foundation to ensure security services in large virtualized data centers. Hillstone is committed to delivering continuous innovation that makes security simply work for our customers."

Zhu Liu, področni vodja, Ixia Solutions Group, Keysight Technologies: "The new platform from Hillstone presents up to 1 Tbps for firewall Firewall Twin Mode throughput in our tests, with support for complete business continuity based on Active/Active and Firewall Twin Mode deployment options. On top of this, we've seen great business scalability along with great user experience. With 10 million new sessions per second, with a maximum of 480 million concurrent sessions, it definitely is the game changing platform."

Ključne funkcije:

· Dynamic routing (OSPF, BGP, RIPv2)

· Static and policy routing

· Route controlled by application

· Built-in DHCP, NTP, DNS server and DNS proxy

· Tap mode-connect to SPAN port

· Interface modes: sniffer, port aggregated, loopback, VLANS (802.1Q and trunking)

· L2/L3 switching & routing

· Virtual wire (Layer 1) transparent inline deployment

Storitve:

· Network services

· Firewall

· Intrusion Prevention

· Attack Defense

· URL Filtering

· IP Reputation

· Application control

· Quality of Service (QoS)

· Server Load balancing

· Link Load balancing

· VPN

· IPv6

· VSYS

· High availability

· Twin-mode HA

· User and Device Identity

· Administration

· Logs & reporting

Domača stran: https://www.hillstonenet.com/products/datacenter-next-gen-firewalls-x-series/

Podrobnosti: https://www.hillstonenet.com/resources/hillstone-x10800-data-center-firewalls/

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

https://www.hillstonenet.com/?hillstone_press=hillstone-networks-introduces-the-next-big-thing-for-data-center-security

### ### ###

O podjetju Hillstone Networks

Leta 2006 je skupina strokovnjakov iz uglednih podjetij, kot so Netscreen, Cisco ter Juniper premlevala neučinkovitost tradicionalnih perimetričnih varnostnih rešitev, nakar so se odločili ustanoviti novo podjetje - Hillstone Networks. Podjetje s sedežem v Beijingu in v Kaliforniji ter pisarnami v Evropi, Združenih Arabskih Emiratih in Singapurju ima danes več kot 14.000 korporativnih strank. Tako majhne kot velike stranke s seznama Fortune 500 in iz različnih proizvodnih, storitvenih ali vladnih ustanov se zanašajo na zanesljive perimetrične rešitve podjetja Hillstone, v veliki meri na različne modle zmogljivih naprednih požarnih pregrad za zaščito omrežij pred tradicionalnimi in naprednimi APT napadi, vdori in posledično škodo. Napredne požarne pregrade (NGFW) lahko učinkovito ščitijo tako majhna omrežja kot velike podatkovne centre, okolja v strežniških oblakih in vse nivoje rešitev vključujoč do navideznih strojev.

Požarne pregrade Hillstone vključujejo vse funkcionalnosti naprednih požarnih pregrad, ki jih je preveč da bi jih našteli, ob tem lahko v ponudbi zasledimo še rešitve kot so sistem za preprečevanje vdorov IPS, napredno sandboxing okolje v oblaku, rešitev za detekcijo vdorov v strežnike, CloudHive in CloudEdge za zaščito samih strežniških oblakov oz. dostopa do njih, ter centralno upravljanje in varnostno analitiko ter revizijo.

Več o Hillstone najdete na spletnih straneh: http://www.hillstonenet.com/

Dodatne informacije:
Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com