O-STA

Westinghouse prodan Brookfieldu

Podjetje uspešno iz prisilne poravnave

CRANBERRY TOWNSHIP, Pa.--(BUSINESS WIRE)-- Westinghouse Electric Company, vodilno globalno podjetje na področju jedrske energije, goriv in storitev, je danes napovedalo zaključek predhodno napovedane prodaje podjetju Brookfield Business Partners L.P. (NYSE:BBU) (TSX:BBU.UN) v povezavi z institucionalnimi partnerji (skupaj "Brookfield"), in zaključek reorganizacije v sklopu prisilne poravnave po pravilih 11. poglavja (Chapter 11) ameriškega stečajnega prava. Postopek, ki je bil napovedan 4. januarja 2018, je danes zaključen.

"Konec tega postopka predstavlja razburljiv mejnik za Westinghouse, saj smo uspešno izšli iz prisilne poravnave po pravilih Chapter 11 in nadaljujemo s to pomembno transformacijo, ki nam bo omogočila dolgoročno uspešnost. S podporo Brookfielda bo Westinghouse še naprej zasledoval svoj cilj biti vodilno podjetje v jedrskem sektorju. Osredotočeni smo na krepitev poslovanja, na to, da čim bolje izkoristimo svojo globalno pozicijo, in da blestimo na področju storitev za stranke in inovacij," je dejal predsednik in izvršni direktor Westinghousea José Emeterio Gutiérrez.

Westinghouse Electric Company je inovativno podjetje na področju jedrske energije in je vodilni dobavitelj izdelkov in tehnologij za jedrske elektrarne po vsem svetu. Leta 1957 je Westinghouse dobavil prvi komercialni tlačni vodni reaktor na svetu elektrarni v mestu Shippingport v ameriški zvezni državi Pensilvaniji. Danes ima Westinghousoveo tehnologijo okoli polovica obratujočih jedrskih elektrarn po svetu.

Brookfield Business Partners je podjetje, ki se osredotoča na poslovne storitve in industrijske izdelke, in ima v lasti in upravlja z visoko-kakovostnimi podjetji, ki imajo koristi od ovir za vstop na trg in/ali nizkih proizvodnih stroškov. Brookfield Business Partners trguje na borzah v New Yorku in Torontu. Pomembne informacije lahko deli le na svoji internetni strani; vlagatelji naj za informacije obiščejo spletno stran.

Brookfield Business Partners je vodilno poslovno-storitveno in industrijsko borzno podjetje Brookfield Asset Management Inc. (NYSE:BAM) (TSX:BAM.A) (EURONEXT:BAMA), enega izmed vodilnih podjetij na svetu na področju upravljanja alternativnih naložb. Upravlja okoli 285 milijard ameriških dolarjev premoženja, od tega približno 150 milijard dolarjev v ZDA. Za več informacij obiščite našo spletno stran: https://bbu.brookfield.com.

Izvirnik sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180801005918/en/

Kontakti

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Direktorica za komuniciranje z zunanjimi javnostmi
Elektronska pošta: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Vir: Westinghouse Electric Company