O-STA

Sejem rabljenih učbenikov je zaradi slabega vremena premeščen na ponedeljek in torek

Ljubljana, 6. 9. 2018 - Zveza ŠKIS tudi letos organizira že tradicionalni Sejem rabljenih učbenikov je iz prvotnega datuma premeščen na 10. in 11. september, lokacija še vedno ostaja Novi trg v Ljubljani. Sejem dijakom ponuja ugoden nakup šolskih učbenikov in delovnih zvezkov, prav tako pa dijaki na sejmu lahko iz prve roke pridobijo koristne informacije o nadaljnjem šolanju.

Zaradi slabega vremena organizatorji premeščajo letošnji Sejem rabljenih učbenikov na naslednji teden. Tudi letos je lokacija sejma rabljenih učbenikov premaknjena na Novi trg v Ljubjani, pri Univerzitetni knjižnici Ljubljana. Dijaki bodo lahko bodisi prodali ali kupili literaturo po ugodnejših cenah, kot so na voljo v trgovinah in knjigarnah. Prodaja bo potekala v ponedeljek, 10. septembra, od 14. do 19. ure in v torek, 11. septembra, od 14. in 19. ure. Vsak prodajalcev naj na prizorišče pride pol ure pred začetkom, da pripravi svojo stojnico. Cene učbenikov se bodo oblikovale glede na povpraševanje.

Sejem rabljenih učbenikov Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) velja za enega najbolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku novega šolskega leta, saj ga obišče več kot 2.000 obiskovalcev. Projekt, namenjen dijakom in njihovim staršem, Zveza pripravlja v začetku septembra, ko po počitniškem oddihu nastopi čas priprav na novo šolsko leto. Prav ta čas pa za veliko družin predstavlja stresno obdobje, predvsem zaradi finančne obremenitve, ki ga predstavlja nakup potrebne literature in potrebščin za šolo.

Na sejem so vabljeni vsi, ki bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene, saj bo v sodelovanju z Rdečim križem tudi letos potekala zbiralna akcija za socialno ogrožene otroke. Zbiralo se bo nove šolske potrebščine (zvezke, ravnila, tempera, vodene barvice, ravnila, peresnice ipd.) in ohranjene pripomočke, ki so uporabni tudi rabljeni (peresnice, šolske torbe ipd.).

Poleg stojnic bo na sejmu tudi kulturno-spremljevalni program, ki bo popestril dogajanje v mestnem jedru Ljubljane. V program je vključena Glasbena šola GVIDO s pevskimi nastopi, poleg tega pa bo na dogajanju prisoten Mladinski svet Slovenije in zavod Mobin.

Več informacij:

Nina Miketič,

predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

Tel. št. 040 594 036

e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si