O-STA

Škisova tržnica in fundacija študentski tolar v podporo študentom v stiski

8. junij 2021 - Konec maja se je zaključila 24. Škisova tržnica, v sklopu katere sta Zveza ŠKIS in Fundacija študentski tolar s pomočjo javnosti in partnerjev zbrali 20.000 € za socialno ogrožene študente, ki pomoč najbolj potrebujejo. V luči sodelovanja s Škisovo tržnico je Fundacija Študentski tolar že objavlja poziv za nepovratne denarne pomoči študentom v stiski v skupni višini 20.000 €.

Denarne pomoči so namenjene študentkam in študentom, ki študirajo v Sloveniji, ali Slovencem, ki študirajo v tujini, in so se zaradi epidemije znašli na položaju materialne ogroženosti. Z denarnimi pomočmi v višini po 200 ali 300 € želijo študentkam in študentom olajšati njihovo stisko, ki je nastala kot posledica epidemije. Študentje se lahko na poziv prijavijo najkasneje do 31. avgusta, na vloge študentov pa bodo odgovarjali sproti.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: "Z novim pozivom denarnih pomoči želimo na Fundaciji Študentski tolar in Škisovi tržnici prispevati k reševanju trenutnih socialnih ali drugih stisk študentov, ki so se zaradi posledic epidemije še poslabšale. Ker bomo na vloge študentov odgovarjali sproti, pozivam študente, naj nam svoje vloge pošljejo čim prej."

Denarna pomoč bo razdeljena med 80 in 100 študenti, ki bodo poslali izpolnjeno vlogo.

Tomaž Kozovinc, vodja Škisove tržnice: "20-tisočkrat hvala vsakemu, ki je z nakupom vstopnice podprl dobrodelnost in festivalno dogajanje! S skupnim pozivom Škisove tržnice in Fundacije Študentski tolar želimo stisko olajšati vsaj nekaterim študentom, ki našo pomoč najbolj potrebujejo.

Za pomoč študentom v stiski pa se moramo še posebej zahvaliti študentskim klubom, ki so podprli dobrodelno akcijo in partnerjem Škisove tržnice.

Podrobnejša navodila so objavljena na spletni strani www.studentski-tolar.si. Za več informacij se lahko študentje obrnejo na Fundacijo Študentski tolar preko elektronskega naslova info@studentski-tolar.si.

Več informacij o pozivu:

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani

01/ 438 02 19

info@studentski-tolar.si

Tomaž Kozovinc - vodja Škisove tržnice 2021

e-pošta: tomaz.kozovinc@skis-zveza.si

Telefon: +386 (0)31 532 246