O-STA

Projekt Empatični december v polnem teku

Novo mesto, 8. 12. 2020 - V sklopu projekta Empatični december se nadaljujejo delavnice in ostale aktivnosti, prav tako pa poteka zbiranje sredstev za otroke in mladostnike, ki so vključeni v projekt Botrstvo.

Zveza ŠKIS se je letos pridružila humanitarni akciji, Empatični december, katere pobudnik in glavni organizator je Zavod Empatiko. Pri projektu pa sodeluje tudi skupina Psihomoč in projekt Kako si? (Društvo študentov psihologije Slovenije) ter projekt V odsevu (Društvo študentov medicine Slovenije).

V sklopu projekta želimo narediti nekaj dobrega za druge. Z zbiranjem sredstev želimo omogočiti boljše življenje otrokom in mladostnikom, ki prihajajo iz socialno oziroma finančno šibkejših okolij in so vključeni v projekt Botrstvo, pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana - enota Moste-Polje. Z našo in vašo pomočjo na tak način lahko izboljšamo kakovost življenja posameznikom v stiski. Zato vas toplo vabimo, da nam preko donacij pomagate doseči ta cilj. Svoje donacije lahko prispevate na dva načina, in sicer preko povezave https://www.boter.si/dogodek/empaticni-december/ ali z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na številko 1919 in prispevate 1 € ali PRIJATELJ5 in prispevate 5 €. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha. Sredstva se bodo zbirala do 23. 12. 2020.

Ker pa zna biti december stresen mesec za marsikoga, sploh v trenutnih omejenih in negotovih okoliščinah, v sklopu Empatičnega decembra potekajo delavnice in druge aktivnosti na temo ozaveščanja o duševnem zdravju in o tem, kaj lahko vsak posameznik naredi na tem področju. Akcija poteka s sloganom: "Skrb zase, zate, za družbo!". Danes, 8. 12. 2020, bo ob 18. uri potekala že druga delavnica z naslovom Konflikte rešujem, družbo izboljšujem! Naslednja dva torka (15. in 22. 12.) pa sledita še dve delavnici. Več podrobnosti o posameznih delavnicah pa najdete v Facebook dogodku na povezavi: https://www.facebook.com/events/840148286737526.

V trenutnih časih je pomoč sočloveku in strpnost do ostalih še toliko pomembnejša, zato nikar ne pozabimo na empatijo.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mali: klara.sustersic@skis-zveza.si

tel. št.: 040 265 373