O-STA

Evropski poslanci odločili: internet bo cenzuriran!

Spoštovani!

Danes opoldne je v Evropskem parlamentu potekalo glasovanje o Direktivi o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu. Evropski poslanci so sprejeli amandmaje, ki bodo omogočili monopolizacijo in korporativizacijo evropskega interneta in odpravili svobodo, ki je veljala vsa ta leta. Pirati menimo, da je to katastrofa vseevropskih razsežnosti, saj pomeni poraz razuma in zagovarjanja pravic ljudi ter zmago apetitov globalnih korporacij!

Reforma gre zdaj v trialog z Evropskim svetom in Evropsko komisijo. V teh pogajanjih se bodo Evropski parlament, Evropski svet in Evropska komisija dokončno dogovorili o vsebini Direktivi o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu. Glede na rezultate glasovanja, lahko pričakujemo, da bo končna oblika reforme uničujoča za gospodarsko pobudo in demokracijo, bo pa informacijskim globalnim korporacijam omogočila dodaten zaslužek.

Rezultat glasovanja je dokaz, da Evropa nujno potrebuje politične momente, kot smo Pirati. Naš glavni naslednji cilj je odprava teh določil in povrnitev v svobodni internet, za katerega danes že lahko rečemo, da je pomemben temelj vsake zdrave demokratične družbe.

Za kakršno koli izjavo na temo te ključne odločitve Evropskega parlamenta, lahko kontaktirate predsednika stranke Roka Andrée-ja na 031 798 953.

Lep pozdrav,

Pirati