O-STA

Grizl - Novi single in videospot: V mojih žilah

Skupina Grizl jesen začenja z novim singlom V mojih žilah z njihovega prvenca 17 mečev, ki je že požel pohvalne kritike. Single so že pospremili tudi z novim videospotom, ki so ga posneli v industrijskem okolju bivše Tovarne pohištva Brežice, pod budnim očesom režiserja J. P. Zvonarja z ekipo. V novi skladbi protagonist trpko izkušnjo ljubezni obarva s pozitivnim duhom in pogumno zre v prihodnost, trezno in preudarno.

Povezava na videospot "V mojih žilah" (Youtube): https://youtu.be/yJYFoDd3JlY

Skupaj pod imenom Grizl ustvarjajo basist Tomi Gregel, bobnar Ivica Gregel, klaviaturist Matjaž Predanič, kitarist Jure Turel in kitarist ter glavni vokal Zoran Zlatič. Fantje so se pod skupnim imenom združili pred štirimi leti in ustvarili avtorski material za svoj prvi album 17 mečev, ki je požel odlične kritike ter se podali na koncertiranje na slovenskih klubskih odrih. Skladbe na novem albumu pa se predvsem dotikajo večnih tem življenja in svobode, nujnosti tako dobrih kot slabih življenjskih izkušenj ter govorijo o tem, da je včasih potrebno postaviti razum na drugo mesto in občutke na prvo. Njihovo glasbeno ustvarjanje bi lahko z eno besedo opredelili kot rock, bolj odprta ušesa pa bodo za močnimi kitarskimi rifi slišala tudi izročilo bluesa, funka in vseh ostalih zvrsti, kjer distorziran kitarski zvok daje pobudo. Kljub temu pa zvočna slika Grizl daje občutek enakovrednosti med vsemi instrumenti, saj se hammond solaže nesramežljivo bojujejo s kitarskimi, oboje pa pravi izraz dobijo šele v primežu bobna in basa, ki neusmiljeno stiskata, drobita in potiskata naprej. Velika pozornost je namenjena tudi vokalu, ki skuša najti odgovore na večna vprašanja Zakaj? Kam? Kako?...

Svoj album 17 mečev bodo Grizl predstavljali na klubskih odrih širom po Sloveniji, zelo pa jih veseli, ko se njihova glasba in besedila dotaknejo poslušalcev in dobijo po koncertih spodbuden komentar ali kompliment od občinstva.

Grizl predstavljajo novi videospot: V mojih žilah!

Podatki o skladbi "V mojih žilah":

Produkcija: Grizl / Album: 17 mečev, 2015 / Mix & Mastering: Studio Podmornica, Samobor 2015 / Band: vokal, kitara - Zoran Zlatič / bobni - Ivica Gregel / bas - Tomi Gregel / klaviature - Matjaž Predanič.

Podatki o videospotu "V mojih žilah":

Režija: Jan Predan Zvonar / Direktor fotografije: Jernej Podgoršek / Lučkar: Nejc Svečko / Maska: Tamara Božić / Montaža: Matej Sušnik

Kontakt: AGENCIJA GIG / pr@gig.si /