O-STA

Športnici Anita Horvat in Alja Koren na podravskem spodbujata k športni aktivnosti

Ker je gibanje pomemben element otroškega razvoja, je pomembno, da so otroci tudi športno aktivni. Da bi otroke pri tem še dodatno motivirali, sta v sklopu vseslovenske dm iniciative Rastemo s športom Podravje obiskali dve odlični športnici. Slovenska rekorderka Anita Horvat je obiskala Atletski klub Ptuj, vrhunska rokometašica Alja Koren pa se je otrokom pridružila na Osnovni šoli Ormož.

Popestritev igre

Obe gostji sta otroke navdušili, saj sta si na športnih uricah vzeli čas za pogovor in športno aktivnost. Vrhunska rokometašica, članica slovenske reprezentance in igralka Rokometnega kluba Krim Mercator se je otrokom na OŠ Ormož pridružila že pri ogrevanju, nato so sledile štafetne igre, za grand finale pa so se otroci ob pomoči Alje pomerili tudi v rokometnih strelih na gol. izvajalec uric David Vrbančič je povedal: "Projekt poteka odlično, razlog so seveda naši učenci, naši starši, ki so se v tako velikem številu odzvali ter celotna okolica, ki nam je to omogočila, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Glede današnje športne urice in nasploh gibanja - to je pravzaprav tisto bistvo. Da povežemo zabavo in gibanje in se nam pridruži tudi takšna športnica, ki se življenjsko ukvarja s športom in jo otroci lahko spoznajo." 8-letni udeleženki, Mia in Zala, sta povedali, da sta k športnim uricam začeli hoditi, ker jima je šport zelo zabaven ter radi razgibata telo. "Najbolj všeč nama je bilo, ko smo se ukvarjali z rokometno igro in učenjem pravilnega meta žoge," dodajata razigrani sogovornici.

Veselje ob posebnem obisku

Prav tako pri uricah uživa osnovnošolka Anja iz Atletskega Kluba Ptuj, kjer so lahko spoznali vrhunsko atletinjo in slovensko rekorderko v teku na 400 metrov Anito Horvat. Po pogovoru, ogrevanju in štafetnih igrah je sledila igra med dvema ognjema, kjer se je otrokom pridružila tudi Anita. Predstavnica društva in izvajalka vadbe je povedala, da na dm športnih uricah izvajajo predvsem atletske vsebine, rokomet, košarko, igrajo odbojko, izvajajo vaje reakcijske hitrosti, vaje s tenis žogicami. "Vaje so raznovrstne, da popestrijo igro, urice pa so zabavne. Prihod Anite je bil vsekakor dodatek in vzpodbuda mladim športnikom. Ni kar tako, da se nam pridruži nekdo s tako dobrimi rezultati, kot je Anita. Zelo smo veseli, da je prišla".

Rastemo s športom

Vseslovenski projekt je nastal v želji spodbude otrok h gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju. Zato so se pri dm ob svojem 25. rojstnem dnevu povezali s številnimi organizacijami in jim za izvajanje brezplačnih športnih uric namenili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 €. Projekt so podprli še številni drugi športniki, ki spodbujajo mlade k športnemu udejstvovanju.