O-STA

Nov uspeh Ekonomske fakultete - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ponovno EQUIS akreditirana, prvič za nadaljnjih 5 let

Ljubljana, 1. oktober 2018; Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je od združenja EFMD (European Foundation for Management Development) prejela petletno mednarodno akreditacijo EQUIS. S tem novim uspehom in uvrstitvijo na svetovno lestvico 100 najboljših programov Financial Timesa pred dvema tednoma se fakulteta uvršča v "klub" pol odstotka najbolj kakovostnih poslovnih in ekonomskih šol in fakultet na svetu, svojim študentom pa zagotavlja visoko kakovostno študijsko okolje na mednarodno akreditiranih programih, ki se na nekaterih področjih uvrščajo v sam svetovni vrh.

Ekonomska fakulteta je edina poslovna šola v širši regiji, ki ima mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek fakulteto umešča ob bok najboljšim poslovno-ekonomskim šolam in fakultetam, to je šolam, kot so švicarska IMD, londonska London Business School, francoska INSEAD, nemška Mannheim Business School, dunajska Vienna University of Economics and Business, italijanska Bocconi University, norveška BI, finska Aalto in druge.

EQUIS akreditacija (the European Quality Improvement System) je certifikat kakovosti, ki ga podeljuje Evropsko združenje poslovnih šol - EFMD (European Foundation for Management Development). Temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. Akreditacijo opredeljujejo zahtevni in vseobsegajoči akreditacijski kriteriji s področij, ki vključujejo vodenje institucije in ustvarjanje učnega okolja, študijske programe in poučevanja, skrb za razvoj študentov, akademskega in strokovnega osebja, raziskovanje z upoštevanjem visokih standardov raziskovalcev, izobraževanje za vodstvene kadre, internacionalizacijo, družbeno odgovornost ter sodelovanje s poslovnim svetom.

Presojevalci, ugledni dekani in profesorji priznanih mednarodnih šol, so v mesecu juliju ocenjevali doseganje standardov kakovosti fakultete. V času svojega obiska so kvaliteto fakultete preverjali med drugim tudi s poglobljenimi intervjuji s preko 170 deležniki Ekonomske fakultete, predstavniki vodstva fakultete in Univerze, akademskega in strokovnega osebja, študenti, predstavniki gospodarstva ter člani Alumni kluba.

V svojem poročilu so presojevalci zapisali, da fakulteta uspešno obvladuje izzive novih trendov na področju poslovnega in ekonomskega izobraževanja in s svojim delom dokazuje najvišjo kakovost delovanja.

Dekanja prof. dr. Metka Tekavčič poudarja: "Podaljšanje EQUIS akreditacije za obdobje petih let je priznanje odličnosti Ekonomske fakultete. Je priznanje našemu dolgoletnemu kakovostnemu delu na področju razvoja ekonomskih in poslovnih disciplin v univerzitetnem izobraževanju, raziskovanju in prenosu znanja v poslovno skupnost ter širšo družbeno skupnost. Člani akademske skupnosti Ekonomske fakultete se zahvaljujemo vsem, ki verjamejo v našo skupno zgodbo in vrednote, ki jih delimo. Te nas v iskanju in posredovanju znanja vodijo navzgor in naprej."

Della Bradshaw odgovorna za najbolj prestižno rangiranje pri Financal Times je opisala petletno akreditacijo EQUIS kot zlati standard akreditacije.

Ekonomska fakulteta UL se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB, AMBA), uvršča med pol odstotka najboljših poslovnih šol v svetu. Priznanja odličnosti za fakulteto pomenijo priznanje najvišje kakovosti, za študente pa visoko kakovostno študijsko okolje, mednarodni ugled in zaposljivost po končanju študija. Ekonomska fakulteta je prva ustanova v Sloveniji in regiji, ki je postala okronana s trojno akreditacijo, pridobila je akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. V zadnjem mesecu pa se lahko poleg ponovne rakreditacije EQUIS pohvalijo tudi z uvrstitvijo programa "International Master in Business and Organisation (IMB)" na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe "Master in Management" na svetu.