O-STA

Z odprtjem Evropskega Blockchain Huba BTC City Ljubljana utrjuje pozicijo prvega Bitcoin mesta na svetu

Danes, 5. oktobra 2018, je v BTC Cityju Ljubljana potekalo uradno odprtje Evropskega Blockchain Huba (European Blockchain Hub). Gre za inovativno večdeležniško platformo za razvoj in implementacijo blockchain tehnologije v Jadranski regiji, Evropi in globalno, ena od pobudnikov in ustanoviteljev te platforme pa je tudi družba BTC. Otvoritev se je odvila v sklopu 8. Ljubljana Foruma 2018, ki je potekal pod geslom "Mesta prihodnosti - evropska mesta in blockchain".

8. Ljubljana Forum je potekal 4. in 5. oktobra na Ljubljanskem gradu in v BTC Cityju. Letošnji forum se je osredotočal na evropsko mesto kot trajnostno, pametno in vključujoče mesto, posebna pozornost pa je bila namenjena sodelovanju Evrope in Azije za digitalno preoblikovanje mest v smeri uspešnih pametnih mest. Cilji foruma so povezati, omogočiti in spodbujati primere dobre prakse ter konkretno sodelovanje med različnimi zainteresiranimi deležniki. Na uradni otvoritvi Foruma je poleg Zorana Jankovića, župana Mestne občine Ljubljana, Blaža Goloba, predsednika Ljubljana Foruma in predsednik Evropskega Blockchain Huba, zbrane nagovoril tudi mag. Damjan Kralj, član uprave in direktor za trženje in marketing v družbi BTC.

Družba BTC je ena izmed vodilnih družb na področju pametnih in inovativnih rešitev, ki se aktivno zavzema za implementacijo blockchain tehnologij. Ob prepoznavi pomembnosti razvoja kriptovalut, so bili pobudniki ustanovitve Evropskega Blockchain Huba, katerega cilj je postati vodilna večdeležniška platforma, ki z inovativnimi tehnologijami rešuje izzive sodobnega časa. S somišljeniki - Vlado Republike Slovenije, Digital Innovation Hubom, Blockchain Alliance Europe, Kenup Foundation, Adriatic Council, Consensys, COTRUGLI Business School, Zavodom STD, Blockchain Lab:UM - so tako letos, na dan Evrope 9. maja, podpisali pismo o nameri ustanovitve Evropskega Blockchain Huba. Podpisnike pobude združujejo enake vrednote in cilji, ter zavedanje, da lahko skupaj dosežejo več.

Evropski Blockchain Hub ima sedež v BTC Cityju Ljubljana. Na današnjem otvoritvenem dogodku je o pomembnosti Evropskega Blockchain Huba za Ljubljano kot mesto prihodnosti spregovoril ljubljanski župan Zoran Janković. Goste je nagovoril tudi predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, predsednik Ljubljana Foruma in predsednik Evropskega Blockchain Huba Blaž Golob ter predsednik singapurskega podjetja Titanwave Pte. Ltd., Dato Rey Gan. Številni predstavniki Evropskega Blockchain Huba so spregovorili tudi o viziji delovanja Huba, med njimi tudi vodja inovacij v družbi BTC in član uprave Evropskega Blockchain Huba Mark Kalin. Vizija Evropskega Blockchain Huba je povezovati vlade, mlada zagonska podjetja, univerze in korporacije, ter skupaj širiti prepoznavnost blockchain tehnologije in kreirati nove poslovne modele.

Otvoritev Evropskega Blockchain Huba za BTC City Ljubljana predstavlja še en korak k preobrazbi v prvo Bitcoin mesto na svetu in vpeljavi blockchain tehnologij v različne segmente poslovanja. V preteklih letih se je namreč v BTC Cityju Ljubljana oblikoval Blockchain Community, ki združuje tako zagonska kot uveljavljena podjetja različnih področij, katerih delovanje temelji na tehnologijah veriženja blokov. Skozi ekosistem uspešnih Blockchain podjetij v družbi BTC že vpeljujejo in uspešno uporabljajo nekatere rešitve, kot je nakupovanje s kriptovalutami in vključevanje Blockchain tehnologije na področju logistike izdelkov vsakdanje rabe. Z nastajajočim konceptom Bitcoin Cityja se tako Slovenija uvršča v vrh naprednih referenčnih držav. V okviru evropsko-azijske turneje, ki vključuje 11 azijskih in 7 evropski držav in se zaključi v mesecu januarju v Ljubljani, pa družba BTC postaja globalno prepoznavna kot povezovalni most med Evropo in Azijo.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si