O-STA

Centrify preoblikuje IDaaS v samostojno storitveno podjetje

19.10.2018
Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

obvešča, da bo izločil storitev upravljanja identitet Centrify IDaaS v samostojno storitveno podjetje Idaptive. Izvršilni direktor novega podjetja bo Danny Kibel, ki je doslej vodil razvoj Centrify IDaaS storitve kot podpredsednik inženirskega in operativnega oddelka.

Storitev Centrify IDaaS postaja samostojno podjetje; Idaptive prične obratovati s prehodom v leto 2019; v vodstvu obeh podjetij bodo znani vodilni ljudje podjetja Centrify; Tom Kemp se umika v ozadje

Centrify je bil doslej vodilni ponudnik na obeh tržiščih digitalnih identitet - tržišče rešitev za upravljanje identitet s posebnimi pravicami (Privileged Access Management - PAM), ter tržišče storitev za upravljanje digitalnih identitet (Identity-as-a-Service - IDaaS). Centrify se bo v prihodnje osredotočil na posodabljanje tradicionalnih PAM tehnologij PAM in Zero Trust Privilege modela z oblačno strežniško arhitekturo. Vizija podjetja je še vedno razvijati nove rešitve za odpravljanje vodilnega vzroka vdorov ter informacijskih incidentov. Idaptive bo lahko neomejeno koristil te tehnologije in še naprej razvijal ter upravljal IDaaS storitev, ki temelji na njih.

Tim Steinkopf, dosedanji CFO v Centrify, bo s 1. 1. 2019 postal izvršilni direktor Centrify. Izjavil je: "The more we looked at our business, the clearer it became that a huge opportunity existed to create two organizations that can each better focus on innovation, accelerate their respective roadmaps, and ensure customer success. Our new relationship with PE firm Thoma Bravo gives us the flexibility to execute this strategy and positions both companies for organic and inorganic growth to strengthen their market positions and offer even better PAM and IDaaS solutions, respectively, to secure the enterprise."

Tom Kemp, ki je bil pred 14 leti eden od soustanoviteljev Centrify in je doslej uspešno vozil podjetje skozi pomembne mejnike kot izvršilni direktor, se umika nekoliko v ozadje. V prihodnje bo strateški svetovalec v obeh podjetjih.

Centrify Zero Trust Privilege

Veliko podrobnosti je v članku na tem naslovu:

https://www.real-sec.com/2018/08/centrify-zero-trust-security-model/

Idaptive Next-Gen Access

Misija podjetja Idaptive je zaščita informacijskih okolij v vseh vrstah organizacij pred zlorabo - krajo - podatkov. To bodo omogočili z na Zero Trust principu temelječo sodobno storitvijo zagotavljanja dostopa do informacijskih sredstev ali Next-Gen Access. Princip Zero Trust je sicer implementiran v rešitve več različnih ponudnikov, ki dobavljajo produkte za enotno prijavljanje (SSO), več-faktorsko avtentikacijo (MFA), upravljanje mobilnih podjetniških okolij (EMM) ali uporabniško analitiko (UBA). A to so ločeni produkti različnih proizvajalcev, ki jih je treba po več združiti v eno okolje, take integracije pa so običajno daleč od popolnosti in dopuščajo kritične varnostne vrzeli. Idaptive bo bolje pripravljen za pokrivanje vseh zahtev takega okolja, brez varnostnih pomanjkljivosti. Storitev Idaptive bo vključevala napredne zmogljivosti za inteligentno odkrivanje pristnosti digitalnega uporabnika in njegove delovne postaje. Nadalje bo lahko izbrala in upravljala zadosten dostop do vseh informacijskih sredstev, spremljala aktivnosti in ustrezno odreagirala ob prepoznanih tveganih dejavnosti. Ena storitev bo lahko opravljala vse funkcionalnosti zgoraj naštetih več produktov različnih proizvajalcev, zato bo ne le močno izboljšala varnost informacijskega okolja, temveč tudi uporabniško izkušnjo.

Danny Kibel: "Companies require intelligent access platforms that not only verify users and validate devices, but constantly learn to make smarter, faster decisions about granting user access. Without intelligent access, companies risk poor security postures, data breaches and frustrated customers. At Idaptive, we're building this platform we call "Next-Gen Access," ushering in a new generation of access technology that not only protects companies, but also leads to improved customer satisfaction. We have built a talented team with proven technology and are looking forward to revealing more on our roadmap, use cases and success stories in the months to come."

Domača stran: http://www.idaptive.com

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/about-us/news/press-releases/2018/centrify-spins-out-idaptive/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com