O-STA

Synology je predstavil svoj prvi zankasti usmerjevalnik MR2200ac

Ustvarite svoj tri-pasovni brezžični sistem za zaščito pametnih naprav v vašem domu.

Ljubljana, 23. oktober 2018 - Synology je predstavil svoj prvi zankasti (mesh) usmerjevalnik MR2200ac, ki podpira zaščiteni brezžični dostop (WPA3). Namenjen je domačim uporabnikom za izdelavo hitrejšega neprekinjenega brezžičnega omrežja v celotnem območju, s katerim boste preprosto zavarovali in upravljali celotno omrežje. Zmogljivi brezžični usmerjevalnik je zasnovan modularno, zato je pokritost s signalom preprosto razširiti z dodatnimi napravami. Tako lahko ustvarite brezžično zankasto omrežje, ki skrbi, da boste imeli kakovosten signal v celotnem stanovanju, ne glede na velikost in razporeditev prostorov.

Po raziskavi IHS Markita, bo število povezanih naprav naraščalo z 12% stopnjo vsako leto in se bo povečalo s 27 milijard v letu 2017 na 125 milijard v letu 2030. "Ko smo razmišljali o tem podatku, smo se zavedli, da ne gre le za povezovanje naprav," je izjavil Kuei-Huan Chen, član uprave v podjetju Synology. "Da bi učinkovito zaščitili svoje naprave in podatke pred vdori, je tudi pomembno razumeti kaj se dogaja v našem omrežju. Zato smo izdelali MR2200ac. Nastal je v sodelovanju s podjetjem Qualcomm Technologies, Inc., MR2200ac in podpira najnovejše brezžične ter varnostne tehnologije, ki omogočajo izdelavo pametnejšega in bolj varnega omrežja."

"Qualcomm Technologies si s svojo inovativno omrežno platformo Qualcomm mesh prizadeva zagotavljati visokokakovostno in varno brezžično povezljivost domačim uporabnikom po celem svetu," je izjavil Gopi Sirineni, podpredsednik, zadolžen za razvoj izdelkov v podjetju Qualcomm Technologies Inc. "V sodelovanju s Synologyjem si prizadevamo zagotoviti hitro in varno brezžično povezljivost v domovih vseh velikosti."

Celovita pokritost doma s hitrimi brezžičnimi povezavami

MR2200ac, ki je zasnovan na štirijedrnem Qualcomm® IPQ4019 sistemu vgrajenem v čipu, izkorišča tripasovno brezžično zasnovo za pokrivanje mrtvih kotov in prinaša optimalne hitrosti pasovne širine v vse dele vašega doma. Celotno omrežje upravlja Synology Router Manager (SRM), nagrajen operacijski sistem, ki preko intuitivnega vmesnika uporabnikom prinaša številne uporabne funkcije.

  • Pametna "mesh" tehnologija: MR2200ac dinamično izbira najboljšo pot (2,4 GHz, 5 GHz ali Ethernet) za komunikacijo med nameščenimi usmerjevalniki MR2200ac in povezanimi napravami. Zasnovan je tako, da vedno poišče najhitrejšo povezavo v splet.
  • Izboljšana izkušnja gostovanja (roaminga): celovita podpora standardom, vključno z 802.11 k, v in r, omogoča enostavno premikanje po prostoru.
  • Preprosta namestitev: iz brskalnika ali mobilne aplikacije usmerjevalnika izberite kateri MR2200ac bi želeli dodati - omrežje se bo samodejno ponastavilo in optimiziralo.
  • Enotna Wi-Fi nadzorna plošča: oglejte si stanje vseh točk Wi-Fi in brezžičnih naprav na mrežni karti, ki prikazuje, kako so medsebojno povezane. Na voljo so tudi dodatne možnosti Wi-Fi za goste.
  • Deluje s Synology RT2600ac: omogoča razširitev pokritosti usmerjevalnika RT2600ac.

Varnejši Internet za vse in vsakogar

Najnovejša različica SRM 1.2 je opremljena s popolnoma novim paketom za varen dostop, ki združuje najboljši starševski nadzor in samodejno varnostno zaščito na nivoju omrežja, tako da vam ni treba iskati rešitev za vsako posamezno platformo.

  • Ustvarite otrokuprijazen digitalni svet: s spletnimi filtri in varnim iskalnikom nastavite uporabniške profile, izberite kdaj in koliko časa lahko uporabljajo internet in jih zaščitite pred vsebino, ki je namenjena le odraslim. S spletnimi filtri lahko najstnikom omejite dostop do socialnih omrežij na le določene ure. Za še mlajše pa lahko sestavite seznam spletnih strani, do katerih lahko dostopajo.
  • Spoznajte, kako otroci raziskujejo splet: imejte pregled, kdaj so povezani v splet, katere naprave uporabljajo in ali po naključju naletijo na strani z neprimerno vsebino. Otroci lahko tudi pošljejo prošnjo za odklepanje določene strani. Tako boste, tudi ko otroci odraščajo, vedno vpleteni v njihov razvoj.
  • Omrežni profili za družinske pripomočke in pametne naprave (IoT): vse naprave, ki so povezane v vaše lokalno omrežje ali v tisto, ki je namenjeno gostom, bodo sledile pravilom, ki jih boste vnaprej določili. Vsako neobičajno dejanje bo prekinjeno in zabeleženo.
  • Neopazno varuje vaše okolje: pametna orodja za preprečevanje DNS in IP groženj blokirajo dostop do okuženih destinacij v realnem času. Uvedba Googlovega varnega brskanja v usmerjevalnikih Synology razširja Googlovo zaščito pred zlonamerno programsko opremo, socialnim inženiringom in neželenimi programi v celotnem omrežju.

Varnost Wi-Fi naslednje generacije z WPA3

MR2200ac je eden od prvih usmerjevalnikov, ki je certificiran s strani WPA3, najnovejšega varnostnega standarda za brezžična omrežja. Z novimi možnostmi, kot so WPA3-Personal, WPA3-Enterprise in Enhanced Open™, MR2200ac prinaša v domove, podjetja in javna Wi-Fi omrežja, najnovejšo tehnologijo zaščite pred zlonamernimi napadi. Podprt z dolgoletno Synologyjevo tradicijo hitrega in sprotnega nadgrajevanja izdelkov, bo vaše zankasto (mesh) brezžično omrežje vedno v pripravljenosti odstraniti kakršnokoli grožnjo ali napad.

Dosegljivost

Za več informacij o MR2200ac in dosegljivosti, obiščite: https://www.synology.com/products/MR2200ac

SRM 1.2 je na voljo vsem uporabnikom usmerjevalnikov Synology. Za več informacij, obiščite: https://www.synology.com/srm

Qualcomm Mesh Networking Platform in Qualcomm IPQ4019 sta izdelka v lasti Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njihovih podružnic.

Qualcomm je blagovna znamka v lasti Qualcomm Incorporated, registrirana v ZDA in drugih državah.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si