O-STA

Pirati in Evropski Zeleni podpiramo župansko kandidaturo Roberta Križaniča

Danes se je na novinarski konferenci v hotelu Mitra v Ptuju predstavil županski kandidat Mestne občine Ptuj, Robert Križanič.

Thomas Waitz, Evropski poslanec v Evropski skupini Zelenih iz vrst avstrijskih Zelenih, ki je z današnjim obiskom na predstavitvi županskega kandidata Mestne občine Ptuj Roberta Križaniča tega tudi podprl v imenu Evropskih Zelenih, je poudaril, da stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ni zelena stranka. Kot je dejal Waitz, skupina Evropskih Zelenih spoštuje napore, ki so jih slovenski Zeleni vložili v gradnjo države v 90. letih preteklega stoletja, da pa v Čuševi stranki ne vidi nobenega kredibilnega sogovornika.

Ko gre za stranko Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, ga skrbi vprašanje korupcije kot tudi navezave s starimi političnimi klikami v Sloveniji. Waitz je dejal, da Andrej Čuš in Zeleni Slovenije niso Zeleni, da Evropska skupina Zelenih z njimi nima nikakršne povezave, da je noče imeti, da pa v celoti podpira Roberta Križaniča ter njegovo kandidaturo za Župana Mestne občine Ptuj.

Prilagamo še sliko iz dogodka, ki jo lahko prosto uporabite.

V času pred državnozborskimi volitvami smo 20.000 volivcem, ki so nam zaupali svoje glasove obljubili, da bomo na lokalnih volitvah podprli ljudi, ki bodo izpolnjevali predvsem dva pogoja: da bodo sposobni in da bodo predstavljali integriteto, ki jo Pirati vedno zahtevamo. Eden redkih takih ljudi je Robert Križanič, županski kandidat Mestne občine Ptuj.

Čeprav smo Pirati za zdaj predvsem urbana stranka, je ena ključnih točk našega programa regionalizacija. Dobro se zavedamo težav centralizacije in možnosti, ki jih prinašajo pokrajine. Pokrajine niso samo priložnost za smotrnejša vlaganja - če so ustrezno sistemsko zastavljene, pomenijo tudi občutno zmanjšanje korupcije na državni ravni.

Poleg pomoči pri vprašanju regionalizacije, nameravamo Pirati župana Križaniča po izvolitvi podpreti tudi na področju uveljavitve aktivne socialne politike, digitalizacije mesta, pa tudi, ko gre za povezovanje Ptuja na evropskem področju. Pirati smo vedno doslej nastopali kot znanosti in kredibilnosti zavezana stranka s trdnim prepričanjem, da je ena glavnih nalog demokratične politike - poslušati.

Vse te vrline smo našli v Robertu Križaniču, zato Pirati v celoti podpiramo župansko kandidaturo gospoda Križaniča in upamo, da si bomo po njegovi izvolitvi za župana lahko segli v roke kot konstruktivni partnerji.