O-STA

Svetovni dan filozofije 2018: KYOCERA temelji na integralni filozofiji ustanovitelja podjetja dr. Kazua Inamorija: spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi

Ljubljana, 15. november 2018 - Za korporacijo KYOCERA Document Solutions Europe, ene od vodilnih svetovnih ponudnic rešitev za upravljanje z dokumenti, je filozofija njenega ustanovitelja dr. Kazua Inamorija neločljivi del vseh vidikov poslovanja. Na svetovni dan filozofije želi organizacija poudariti pomembnost temeljev, na katerih sloni vsakodnevno življenje v podjetju.

V podjetju KYOCERA Document Solutions Europe je filozofija vedno igrala odločilno vlogo v organizaciji in upravljanju podjetja. Uveljavila je prepričanje, da morajo vse odločitve odražati temeljno vprašanje: "Kako, kot človeško bitje, pravilno ravnati?"

Ustanovitelj podjetja KYOCERA, Dr. Kazuo Inamori, je prepričan, da je slediti načelu sožitja edina pot do uspešne prihodnosti človeške rase in našega planeta. Načelo odraža, da so za preživetje vsa živa bitja med seboj odvisna, kar je navdihnilo korporativni moto "Spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi".

Upravljanje v korporaciji KYOCERA Document Solutions Europe je tako osredotočeno na sodelovanje in spoštovanje v vseh pogledih, vključno s skrbjo za okolje. Slednje se odraža tako v številnih Kyocerinih okoljskih aktvinostih, kot v priznani seriji izdelkov ECOSYS in certifikatu ISO 14001:2015, ki ga je za upoštevanje okoljskih standardov podjetje prejelo v začetku leta.

"Ponosni smo, da v vseh svojih aktivnostih sledimo korporacijskim prepričanjem, ki jih je že pred skoraj 60 leti, ob ustanovitvi podjetja, zasnoval dr. Inamori," je poudaril predsednik korporacije Takuya Marubayashi.

"V vsem kar počnemo, od upravljanja pa do vsakodnevnih nalog, si prizadevamo slediti načelu sobivanja in tako prispevati k srečnejši in uspešnejši prihodnosti človeštva. V čast Svetovnemu dnevu filozofije želimo deliti svojo vizijo z vsemi - vizijo, da lahko vsi ljudje, z medsebojnim spoštovanjem in pomočjo, skupaj rastemo."

Filozofija podjetja KYOCERA je življenjska filozofija, ki izhaja iz izkušenj in premagovanja izzivov. Življenjska in delovna načela dr. Kazua Inamorija izhajajo iz lastnih izkušenj, ko se je dokazoval kot mladi podjetnik. Danes pa so usmerjena v spodbujanje zaposlenih, da sledijo Kyocerini ideologiji, ki bo prinesla srečo njim in obenem pomagala razvoju podjetja."

Svetovni dan filozofije je organizacija UNESCO predstavila leta 2002. Obeležujejo ga dogodki in razprave po celem svetu, z namenom dvigniti zavedanje o pomenu filozofije in obnavljanju zanimanja za to področje. Cilj je spodbuditi filozofsko analizo in raziskave sodobnih problemov, s čimer se lahko učinkoviteje soočamo z izzivi. Zaposleni v podjetju KYOCERA Document Solutions Europe to počno vsakodnevno.

Več informacij o KYOCERINI filozofiji in dr. Kazuo Inamoriju dobite na: https://global.kyocera.com/inamori/philosophy/philosophy01.html

##

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

KYOCERA Document Solutions s sedežem v Osaki na Japonskem, je vodilni proizvajalec rešitev za izpisovanje dokumentov in sistemov za upravljanje z dokumenti, ki vključuje barvne in črnobele večopravilne naprave in tiskalnike ter široko-formatne naprave. Kyocerini izdelki slovijo po edinstvenih komponentah z dolgo življanjsko dobo, ki zagotavljajo večjo zanesljivost in manj odpadkov. Rezultat pa se kaže v nižjih Skupnih stroških lastništva (TCO) v celotni življanjski dobi naprav.

Ponudba podjetja KYOCERA Document Solutions pa se ne konča s strojno opremo. Celovita paleta poslovnih aplikacij in svetovalnih storitev omogoča uporabnikom, z optimizacijo in upravljanjem delovnih tokov dokumentov, izkoristiti poln potencijal strojne opreme.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, vodilnega proizvajalca visokotehnološke keramike in povezanih izdelkov, ki vključujejo telekomunikacijsko opremo, sestavne dele za polprevodniške izdelke in elektronske komponente.V fiskalnem letu, ki se je zaključil 31. marca 2018 je korporacija Kyocera zabeležila 11,9 milijarde UER neto prodaje.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si