O-STA

Hillstone Stone0S 5.5R6 lahko sedaj prepoznava in blokira grožnje v celotnem življenjskem ciklu varnostnega vdora

20.11.2018
Hillstone Networks, ponudnik naprednih požarnih pregrad in drugih inovativnih varnostnih rešitev za zagotavljanje odpornosti pred najnaprednejšimi grožnjami, ter podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora,

je pripravil novo različico operacijskega sistema, ki poganja njihove varnostne rešitve.

Napredne požarne pregrade Hillstone, to so fizične in virtualne naprave, temeljijo na posebej prirejenem operacijskem sistemu StoneOS. Nova različica OS-a, ki prinaša pomemben napredek, je že na voljo za naprave E-Series NGFW, T-Series iNGFW, X-Series Data Center Firewall in navidezni stroj CloudEdge Virtual NGFW.

Blokiranje in prepoznavanje tokom celotnega življenjskega cikla pomeni, da ima nov OS vgrajene večplastne varnostne funkcije, ki so aktivne pred, med in vdoru v informacijski sistem. Podjetja potrebujejo učinkovito in celostno varnostno rešitev, ki vključuje tudi upravljanje življenjskega cikla posameznega napada, kar pomeni, da ni več potrebe po kupovanju in upravljanju več ločenih produktov.

'Pre-Breach' funkcionalnosti preprečujejo napade, to so Preprečevanje Vdorov, Anti-Spam in Anti-Virus, Filtriranje dostopa do URL naslovov ter Filtriranje IP Naslovov po Ugledu. Nekatere stvari se lahko kljub temu pretihotapijo do perimetra omrežja, takrat se aktivirajo 'Breach' funkcionalnosti, to je analiza prispelih objektov z Antivirus-om ter v Sandbox-u. Kaj pa če se nekemu zlobnežu uspe vsemu temu izogniti in zares uide v notranjost omrežja? StoneOS nam ponuja tudi 'Post-Breach' funkcionalnosti. Funkcija Botnet C&C Prevention v veliki večini ohromi škodljivo kodo, saj ji ne dopušča komunikacije z elementi zunaj našega omrežja. StoneShield opcija vključuje Advanced Threat Detection (ATD) ter Abnormal Behavior Detection (ABD).

StoneOS 5.5R6 je v celoti skladen z okolji, ki že imajo IPv6, za katera ponuja množico naprednih funkcionalnosti. Za virtualno različico CloudEdge podpira dodatne namestitvene opcije ter okolja, kjer se uporablja po več strežniških oblakov hkrati, na primer z Netflow V9.0 zagotavlja obsežno spremljanje in analitiko prometa v še tako zapletenih mešanih in distribuiranih okoljih.

Več podrobnosti o novostih v StoneOS 5.5R6: https://www.hillstonenet.com/about-us/cta-landing/whats-new-in-stone-os-5-5r6/

Citat

Lingling Zhang, Hillstone Networks: "Securing business is a 24/7 endeavor today. Networks require full lifecycle threat protection. Hillstone continues to enhance our security platform with added benefits so that our customers don't have to look for multiple point solutions."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

" https://www.hillstonenet.com/?hillstone_press=hillstone-networks-enhances-stoneos-with-full-lifecycle-based-threat-detection-and-prevention

### ### ###

O podjetju Hillstone Networks

Leta 2006 je skupina strokovnjakov iz uglednih podjetij, kot so Netscreen, Cisco ter Juniper premlevala neučinkovitost tradicionalnih perimetričnih varnostnih rešitev, nakar so se odločili ustanoviti novo podjetje - Hillstone Networks. Podjetje s sedežem v Beijingu in v Kaliforniji ter pisarnami v Evropi, Združenih Arabskih Emiratih in Singapurju ima danes več kot 14.000 korporativnih strank. Tako majhne kot velike stranke s seznama Fortune 500 in iz različnih proizvodnih, storitvenih ali vladnih ustanov se zanašajo na zanesljive perimetrične rešitve podjetja Hillstone, v veliki meri na različne modle zmogljivih naprednih požarnih pregrad za zaščito omrežij pred tradicionalnimi in naprednimi APT napadi, vdori in posledično škodo. Napredne požarne pregrade (NGFW) lahko učinkovito ščitijo tako majhna omrežja kot velike podatkovne centre, okolja v strežniških oblakih in vse nivoje rešitev vključujoč do navideznih strojev.

Požarne pregrade Hillstone vključujejo vse funkcionalnosti naprednih požarnih pregrad, ki jih je preveč da bi jih našteli, ob tem lahko v ponudbi zasledimo še rešitve kot so sistem za preprečevanje vdorov IPS, napredno sandboxing okolje v oblaku, rešitev za detekcijo vdorov v strežnike, CloudHive in CloudEdge za zaščito samih strežniških oblakov oz. dostopa do njih, ter centralno upravljanje in varnostno analitiko ter revizijo.

Več o Hillstone najdete na spletnih straneh: http://www.hillstonenet.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com