O-STA

Velenje bo decembra čarobno obarvano

Velenje, 30. november 2018 - Danes ob 18. uri bomo na Titovem trgu pripravili koncert ob prižigu prazničnih luči. S tem dogodkom vstopamo v praznični čas, decembra pa bo sledilo še kar nekaj prazničnih dogodkov, s katerimi bomo v Velenje pripeljali čarobnost ob koncu leta.

Na današnjem dogodku bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič predsedniku Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje Dragu Kolarju simbolično predal ček za 10 tisoč evrov, ki ga bo odbor namenil za pomoč posameznikom, ki zanjo zaprosijo, za pomoč socialno ogroženim družinam pri nakupu šolskih potrebščin in za letovanje teh otrok. Sledil bo koncert Natalije Verboten in skupine Plamen.

V četrtek, 13. decembra, bomo skupaj s Festivalom Velenje, Medobčinsko zvezo Velenje in Mladinskim centrom Velenje ob 17. uri pripravili dogodek ob prihodu dedka Mraza. Nastopila bo tudi skupina Čuki.

17. decembra pa se bo v Velenju začela Čarobna promenada, ki vas bo s pestrim dogajanjem vabila vse do 30. decembra.

Zavod za turizem Šaleške doline bo na velenjskem Titovem trgu zadnji dan leta pripravil tudi veliko silvestrovanje; ob 18. uri za otroke, nato pa še za vse ostale. Zabavala nas bo skupina Mambo Kings.

Ognjemeta tudi letos ne bo, saj že nekaj let v Mestni občini Velenje ne pripravljamo ognjemeta na silvestrovanju, temveč sredstva namenjamo za dobrodelne namene.

Za praznično razsvetljavo bomo tako letos namenili okoli 50 tisoč evrov. Mesto bo okrašeno v podobnem obsegu kot v preteklih letih - okrasili bomo središče mesta, promenado, krožišči, Kardeljev trg, Šaleški grad in drevesa ob Šaleški cesti ter v Sončnem parku. Namestili bomo okoli 125 tisoč lučk, 25 večjih svetlečih krogel bo krasilo travnike pred občinsko stavbo, sodiščem in zdravstvenim domom, 61 svetlečih snežink bomo namestili ob Šaleško cesto, 2 svetleči skulpturi pa bosta krasili krožišči pod skakalnico in pri Sončnem parku. Pri spomeniku Onemele puške smo letos namestili napis ''VELENJE''. Veseli bomo vaših fotografij ob napisu Velenje. Pri objavah na družbenih omrežjih označite Mestna občina Velenje in dodajte hashtag #velenje, #nizivlejabrezveleja, #srecno2019. Najbolj všečkano objavo na omrežjih Facebook, Twitter ali Instagram bomo v začetku prihodnjega leta nagradili s sladkim presenečenjem in majico "Ni živl'e'ja brez Vele'ja" za vse osebe, ki bodo na zmagovalni fotografiji.

Vabljeni v Velenje! Naj vas zapelje čarobnost našega mesta!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje