O-STA

Netwrix in Concept Searching Ltd.

Netwrix, vodilni ponudnik revizijskih rešitev za povečano vidljivost sprememb v IT infrastrukturi, vedenja uporabnikov in dostopov do podatkov, ki ga zastopa podjetje REAL security d.o.o. iz Maribora,

je prevzel podjetje Concept Searching Ltd. (https://www.conceptsearching.com/), ki je proizvajalec programskih rešitev specializiran za pridobivanje uporabnih informacij (information retrieval - IR) iz množice obstoječih podatkov in podatkovnih shramb v informacijskem okolju podjetja. Njihovi izdelki temeljijo na naprednih tehnologijah preiskovanja korporacijskih podatkovnih sistemov, statistični klasifikaciji, preiskovanju in kreiranju meta-podatkov, taksonomiji ipd. Prevzem podjetja je strateška naložba, ki bo Netwrix-u omogočila dodatno razširiti ponudbo rešitev varnosti podatkov in strankam zagotoviti še več kontekstno bogatega znanja za uspešno varovanje poslovnih kritičnih podatkov.

Podrobnosti

· Zakaj je Netwrix prevzel podjetje Concept Searching?

Podjetji veže večletno uspešno partnerstvo izmenjave tehnologij. Netwrix je prevzel Concept Searching zato, da bi strankam v okviru svojih rešitev omogočil dostop do več kontekstualnih informacij o občutljivih strukturiranih in nestrukturiranih podatkih na njihovih lokacijah ali v strežniških oblakih. Netwrix se bo trdno pozicioniral na hitro rastočem tržišču DCAP (Data-Centric Audit and Protection), ponudil bo alternativne rešitev z nižjim TCO, krajšim TTV in znatno nižjo stopnjo napačnih detekcij. Integrirana rešitev bo prepoznala in ukrepala proti podatkovnim grožnjam, in sicer dovolj pravočasno, da bo preprečila povzročanje škode in zmanjševala stroške vzdrževanja skladnosti.

· Kdo je Concept Searching?

Podjetje Concept Searching je priznani ponudnik naprednih tehnologij preiskovanja in ustvarjanja meta-podatkov, avtonomne klasifikacije in napredne taksonomije. Podjetje je leta 2002 ustanovila skupina veteranov s skupno več kot 100 leti izkušenj iz področja upravljanja znanj in obdelave informacij. S podjetjem so nameravali rešiti problem pridobivanja in organizacije informacijskih vsebin iz džungle organiziranih ali neorganiziranih poslovnih podatkov. Praktične izkušnje so jim pravile, da mora biti mogoče iz te kolobocije nekaj pridobiti, zbrati in monetizirati informacije, jih nekako organizirati in jih dodati poslovno vrednost.

· Kaj delajo v Concept Searching?

Rešitve temelječe na v prejšnji točki omenjenih idejah omogočajo kupcem boljše preiskovanje podatkov iz korporacijskega informacijskega okolja, upravljanje podatkovnih zapisov, identifikacijo in zaščito poslovnih podatkov, poročanje o skladnosti, dodelovanje, monetizacijo vsebin in migracijo.

· Kaj pomeni ta prevzem za obstoječi prodajni kanal podjetja Netwrix?

Unikatno novo tehnologijo zaščite podatkov! Nova integrirana rešitev je posebej ciljana za DCAP tržišče, ki je po Gartnerju eden od najhitreje rastočih industrijskih segmentov.

Partnerji v kanalu bodo lahko takoj pričeli s prodajo novih rešitev na svojem tržišču.

Način poslovanja, obstoječi komunikacijski kanali in tekoči posli ostanejo za partnerje enaki kot doslej. Obstoječi Netwrix partnerji bodo imeli po vsakem sklenjenem poslu več priložnosti strankam ponuditi dodatne dopolnilne storitve in rešitve iz področij, ki jih pokriva Concept Searching.

· Kako priti do več podatkov o Netwrix Auditor Discovery and Classification Edition?

Obiščite https://www.netwrix.com/data_discovery_and_classification.html.

Citati

Steve Dickson, CEO, Netwrix: "The acquisition of Concept Searching is a natural next step for our organization, enabling us to provide our customers with the ability to discover the sensitive data in their environment, and understand who has access to it and who is actually accessing it."

Martin Garland, predsednik Concept Searching Ltd: "We are excited to join the Netwrix team and bring our expertise and technology to help address the increasingly critical cybersecurity requirements of organizations worldwide. Our flexible metadata framework will continue to resolve a wide range of issues in the management of unstructured content for new and existing clients. The ability to integrate this unique technology with Netwrix's leading offering will enable us to deliver an unrivaled solution to our clients and partners as we expand our leadership into the data-centric audit and protection market."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

" https://www.netwrix.com/netwrix_acquires_Concept_Searching_to_expand_data_security_offerings

### ### ###

O podjetju Netwrix Corporation

Netwrix Corporation je ponudnik programskih varnostnih rešitev s področja revizije informacijskega sistema. Vizija podjetja je varnostnim in operativnim ekipam v ITju zagotavljati celostno in trajno vidljivost vedenja uporabnikov, sprememb sistemskih konfiguracij in drugih pomembnih dogodkov, ter stanja in dostopa do poslovnih podatkov. Vse to v kompletni hibridni informacijski infrastrukturi, na kakršni temelji poslovni proces sodobne organizacije.

Vodilni produkt podjetja je Netwrix Auditor, originalno znan pod imenom Change Reporter Suite. Namen Auditorja ja spremljanje, analiza, opozarjanje na in podrobno poročanje o vseh spremembah znotraj informacijske infrastrukture. In sicer za potrebe informacijske varnosti, vzdrževanja skladnosti z raznimi zahtevami, ter potrebe operativnih ekip za zagotavljanje optimalnega stroškovno učinkovitega obratovanja. To je mogoče na podlagi zbiranja podatkov o stanjih pred in po spremembi, ter o tem kdo, kdaj in kod je lahko nekaj spremenil z dostopom do katerih sredstev.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2006, sedež ima v mestu Irvine v Kaliforniji.

Več podjetju Edge Core Networks: https://www.netwrix.com/

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, produktni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com