O-STA

Financial Times uvrstil Ekonomsko fakulteto in Slovenijo na zemljevid 95 najboljših evropskih poslovnih šol v letu 2018

Ljubljana, 6. december 2018; Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno ekonomska šola iz Slovenije prvič uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi. Financial Times je s tem Ekonomsko fakulteto in Slovenijo postavil na zemljevid najkakovostnejšega poslovnega izobraževanja.

Po tem ko se je je v septembru program "International Master in Business and Organisation " (IMB) uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe "Master in Management" na svetu, se decembra Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani tudi kot institucija uvršča med 95 najboljših poslovno ekonomskih šol v Evropi.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB in AMBA) uvršča med 1 odstotek najboljših poslovno ekonomskih šol v svetu. Tovrstnih inštitucij je na svetu več kot 15.000. Kljub množici razvrščanj univerz in poslovnih šol je lestvica Financial Timesa še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti, uvrstitev nanjo pa znak kakovosti fakultete in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Posebej je izpostavljeno, da ima Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani med pedagoškim osebjem visok odstotek žensk in je med uvrščenimi šolami po tem kriteriju na spoštljivem drugem mestu.

Na najprestižnejši lestvici evropskih poslovnih šole so na prvih treh mestih London Business School, HEC Paris in INSEAD. Slovenija je skupaj z Avstrijo, Dansko, Madžarsko, Švedsko in Rusijo med državami, ki imajo po eno poslovno ekonomsko šolo med najboljšimi 95 poslovnimi šolami v Evropi.

V letošnjem letu se razen Slovenije na lestvico na novo ni uvrstila nobena druga država.

Uvrstitev na najprestižnejšo lestvico je priznanje Ekonomski fakulteti in Univerzi v Ljubljani in njenim profesorjem ter strokovnim sodelavcem za dolgoletno vztrajno delo za izboljšanje kakovosti na področju visokošolskega izobraževanja. Hkrati je to tudi lepo priznanje in promocija za Slovenijo.

Povezava na lestvico the Financial Times "European Business School Rankings 2018":

http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2018